Snežna oluja opet okovala Goliju i obelela Ivanjicu (VIDEO)

Sneg koji je pojačanog inteziteta padao tokom noći dostigao je u pojedinim planinskim predelima Ivanjice visinu i do pola metra. Trenutno je neprohodan putni pravac Golijska reka-Preko brdo-Odvraćenica gde jak vetar stvara velike snežne nanose.

-Ekipe su na terenu ali imamo dosta problema sa vetrom koji za nekoliko minuta očišćenu deonicu iznova zaveje. Takođe smo morali da uklanjamo i drveće sa puta koje je izvalio vlažan sneg i vetar. Ekipe sa teškom mehanizacijom su na terenu ali se ne može precizirati kada će ova deonica biti prohodna, upravo zbog veoma nestabilnih vremenskih prilika. Apelujemo na vozače da ne kreću u ovom pravcu.’’ rekao je Vitormir Arsović iz preduzeća ’’Putevi’’ Ivanjica.

IL-sneg Snežna oluja opet okovala Goliju i obelela Ivanjicu (VIDEO)

Sporadičnih problema u snabdevanju električnom energijom bilo je i u pojedim selima u Ivanjici. I pored nekoliko pokušaja da dođemo do preciznijih informacija u tome nismo uspeli jer lavirint nadležnosti nema kraja.

IL-ciscenje-snega Snežna oluja opet okovala Goliju i obelela Ivanjicu (VIDEO)

Kada je reč o čišćenju putnih pravaca koji su pod okriljem opštine za sada je goto sve prohodno.

– Čisti se prema prioritetima i opštinskom planu za zimsko održavanje puteva. Svi pravci do mesnih zajednica su prohodni i za sada nismo imali većih problema. – kaže pomoćnik predsednika, Aleksandar Radonjić.

Od jutros se pojačanim intezitetom čisti i gradsko područje. Ekipe JKP ’’Ivanjica’’ su na terenu i nadaju se da će tokom dana situacija biti stabilizovana.

IL-Sneg-Golija-2021-putevi- Snežna oluja opet okovala Goliju i obelela Ivanjicu (VIDEO)

Po rečima meteorologa snežne padavine očekuju nas i tokom sutrašnjeg dana pa se vozači upozoravaju da oprema za automobile i brzina kretanja na putevima moraju biti prilagođeni zimskih uslovima i propisima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *