Počela podela merkantilnog kukuruza iz robnih rezervi na području Ivanjice

Na osnovu Javnog poziva za podnošenje prijava za bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza, kao pomoć uzgajivačima mlečnih krava, koji je raspisala Republička direkcija za robne rezerve, 72 poljoprivredna gazdinstva sa teritorije opštine Ivanjica su ostvarila pravo na ovu pomoć. U pitanju je količina od 114 480 kilograma kukuruza.

Pravo na pomoć mogli su ostvariti poljoprivrednici koji na svom gazdinstvu imaju od jedne do 50  muznih krava, drugi uslov je bio da su u 2021. godini ostvarili pravo na premiju za mleko i da nisu državno poljoprivredno zemljište uzimali na korišćenje. Pomoć koju dobijaju je 240 kilograma merkantilnog kukuruza po jednoj muznoj kravi.

IL-Podela-kukuruza-dva-Ivanjica Počela podela merkantilnog kukuruza iz robnih rezervi na području Ivanjice

Opština Ivanjica je organizovala i finansirala pakovanje i prevoz kukuruza do mesnih zajednica Devići, Brezova, Prilike i Bukovica za šta je iz budžeta izdvojila 761 702,00 dinara.

U organizaciji Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Opštinske uprave Ivanjica 21. februara isporučeno je 21 120 kilograma kukuruza u Devićima (za Pridvoricu, Deviće, Brusnik, Čečinu i Koritnik) za 17 gazdinstava, a 1. marta u Prilikama i Bukovici 19 920 kilograma (za Radaljevo, Dubravu, Prilike, Šume i Lisu) takođe za 17 gazdinstava. Do kraja marta biće isporučena preostala količina od 73 440 kilograma u Katićima (za Brezovu, Šarenik, Preseku i Močioce) za 38 gazdinstava.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *