Kuća za porodicu Vujović iz Ivanjice (VIDEO)

Devetočlana porodica Vujović iz ivanjičkog sela Kovilje napokon je dobila siguran krov nad glavom. Ministartvo za brigu o selu preko Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava opredelilo je novac za kupovinu kuće u Sveštici gde trenutno žive Miloljub i Dušica sa osamnaestogodišnjem sinom Milanom.

Vujovići su godina živeli u istoj kući kao podstanari, jer im je zbog ženinog krhkog zdravlja bilo neophodno da budu bliže zdravstvenim ustanovama. To je za njih bilo finansijski gotovo neizdrživo, što su republičke i lokalne institucije prepoznale i omogućile im da dobiju svoj topli dom.

IL-Vujovici-kuca-nova- Kuća za porodicu Vujović iz Ivanjice (VIDEO)

I lokalna samouprava pružila je pomoć Vujovićima kako bi rešili stambeno pitanje. Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, kaže da je ova donacija ministarstva od velikog značaja i da će se lokalna samouprava i ubuduće truditi da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogne svakom kome je to neophodno.

IL-Kuca-za-Vujovice- Kuća za porodicu Vujović iz Ivanjice (VIDEO)

Vujovići će vrata svog novog doma sa osmehom moći da otvore višečlanoj porodici koja broji sedmoro dece i za sada trinaestoro unučića.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *