Prizor koji je jutros šokirao Ivanjičane

Građane Ivanjice zgrozila je fotografija varoši koja danas kruži društvenim mrežama. Naime, jedna sugrađanka objavila je sliku sa svog prozora u centru grada na kojoj se vidi garaža Javnog komunalnog preduzeća i kabasti otpad koji se nalazi na obalama reke Moravice iza te zgrade.

IL-kabasti-otpad- Prizor koji je jutros šokirao Ivanjičane

Iz JKP Ivanjica se izvinjavaju građanima i objašnjavaju da je nenamerno došlo do incidenta.  Oni su alarmirali svu radnu snagu i trenutno se kabasti otpad uklanja sa obala Moravice, i stvara se novi nasip. Međutim, jednom delu otpada nemoguće je prići pa će radnici komunalnog u najskorijem roku napraviti poseban pristupni put kako bi sve uklonili sa obale. Kažu da je do nemile situacije došlo zbog loše procene mesta gde treba otpad da se iskipa, jer je planirano da se skladišti na vrhu parcele do njegovog deponovanja u regionalni centar Duboko.

IL-otpad- Prizor koji je jutros šokirao Ivanjičane

Takođe, podsećaju da je odlukom Skupštine opštine dozvoljeno deponovanje građevinskog otpada, šuta, zemlje i određenog biorazgradivog otpada.

IL-otpad-jkp-duboko- Prizor koji je jutros šokirao Ivanjičane

Ipak, iz JKP navode da ovakvi slučajevi ne treba da se ponove i da će učiniti sve da slika našeg grada ne bude i ubuduće naružena.

You may also like...

2 Responses

  1. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Ekološka katastrofa koja se godinama dešava u centru grada i nikom ništa. Lošom politikom vođenja grada građani su izgubili svaku veru u mogućnost bilo kakve promene pilitičkog kursa i vraćanja Ivanjice ivanjičanima,. Izgubili smo imidž male zapadnosrbijanske varošice koja ima svoj prepoznatljiv stil i kulturni obrazac na turističkokj mapi Srbije – Ivanjica nekad čuvena po 13 javnih česmi tri izvora mineralne vode, vodopadom, starom hidroelektranom sa čaršijom koja je podsećala na prohujala vremena, a sada je Ivanjica pretvorena u zapuštenu perifernu kasabu – koja više nikad neće imati svoj prepoznatljiv imidž.
    P.S.
    Ovo mesto za otpad, na slici , je trebalo prvo obalu sondirati pa izgraditi potporni zid od Ciganskog Vira do Gliječkog Potoka pa posle nasipari šljunak, rizlu, zemlju. Kao je to nekada urađeno ispod Anemije, inače na ovakav način čim voda nadođe i pređe u bijicu to će će, sav ovaj otpad, da odnese ka Bukovici, Arilu, Požegi i Čačku.
    P.S. P.S.
    Ovde je izgubljen svaki smisao za normalan život. Vlast i narod nemaju nikakvu izajamnu spregu koja bi davala neke smislene rezultate u veri da će nam budućnost biti bolja.

  2. Aleksandar kaže:

    Mnogo mi je žao što nam je grad prljav i zapušten. Trčao sam od Senjaka do Špika pre neki dan i nema kante ili kontejnera koji nisu puni. Mogli bi da se ugledamo na Gornji Milanovac i kako oni brinu o Despotovici, pa da i mi tako brinemo o našoj Moravici. Ne znam ko je na celu JKP, ali je potrebna ozbiljna reforma ili restruktuiranje tog preduzeca, obuka zaposlenih ili zamena sa onim koji hoce da rade svoj posao, ako vec ovi ne rade. Ima i druge strane, a to je svakako nemar sugradjana, kao i recidivi proslosti da ako nemas gde baci u reku odnece dalje. Slika koju ste objavili pokazuje da govori 1000 reci, kako nam je iza JKP-a, tako je i ispred, a i unutra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *