Ivanjica: Meštani se hvataju za glavu-puhovi im ”zamračili život” (VIDEO)

Dugogodišnji problemi sa strujom meštana sela Bratljevo kod Ivanjice postali su nepodnošljivi. Tokom dana na kratko im nestane struja i po deset puta, a kako kažu najviše problema imaju u večernjim i noćnim satima. To ne samo da im otežava normalno funkcionanje već pravi i ogromne kvarove na električnim uređajima.

I pored bezbroj apela Elektrodistribuciji Srbije rešenja još uvek nema, a gorući problem za ovo stanje koji je naveden u zvaničnom odgovoru ovog preduzeća  meštanima je uglavnom komičan.

Kratke spojeve na dalekovodu zbog koji dolazi do nestanka struje stvaraju puhovi kojih u ovom kraju ima mnogo. Nezvanično od njihove sezone parenja zavisi i napajanje električnom energijom, jer što su puhovi aktivniji prekidi struje su češći.

IL-puhovi-Bratljevo- Ivanjica: Meštani se hvataju za glavu-puhovi im ''zamračili život'' (VIDEO)

sinpeks-720x50- Ivanjica: Meštani se hvataju za glavu-puhovi im ''zamračili život'' (VIDEO)

Hibernacioni period puhova traje 185 dana i dolazi sa hladnijim vremenom, pa bi predstojeća zima i dubok san ovih štetočina mogli meštanima Bratljeva da omoguće redovno snadbevanje strujom. U isto vreme ekipe EPS-a intezivno rade na raskresu dalekovoda u ovom kraju.

IL-puvaci- Ivanjica: Meštani se hvataju za glavu-puhovi im ''zamračili život'' (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *