Pun kofer rodne (ne)ravnopravnosti u Ivanjici (VIDEO)

Organizacija “Dečji centar” iz Zaječara, realizuje omladinsku razmenu “Pun kofer rodne (ne)ravnopravnosti” u Zavodu za rehabilitaciju u Ivanjici. Razmena se odvija u okviru Erasmus+ programa, uz podršku Fondacije Tempus.

Razmena se realizuje u partnerstvu sa organizacijama “Šarski behar” (Prizren, Kosovo) i “Bošnjačka nacionalna zajednica Pule i Istarske županije” (Pula, Hrvatska).

Opšti cilj projekta je osnaživanje i podsticanje devojaka i mladića da se suprotstave rodnoj neravnopravnosti, nasilju i diskriminaciji, kroz dijalog, promociju pozitivnih praksi i vrednosti poštovanja različitosti i solidarnosti. Dodatan značaj projektu daje prisustvo mladih iz područja koja su nekada bila u ratnom  sukobu.

il-erasmus Pun kofer rodne (ne)ravnopravnosti u Ivanjici (VIDEO)

Kroz realizaciju aktivnosti u toku svih faza razmene, kroz posmatranje i analizu sopstvene i tuđe kulture, tradicije, savremenih tokova i problema diskriminacije u lokalnim zajednicama, učesnici su savladali uspešne tehnike kojima mogu da odgovore novim ulogama, uzimajući u obzir potrebe različitih grupa u okruženju. Razvijeni su alati za  samopromišljanje i jačanje samopouzdanja, veštine komunikacije, preuzimanja odgovornosti za donete odluke. Poseban benefit razmene mladih sa Zapadnog Balkana je podrška procesu pomirenja i prevencija konflikta u regionu, stvaranje poverenja među pripadnicima različitih nacija i veroispovesti.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *