Demant JP Srbijašume povodom navoda meštana Rzinja

JP Srbijašume demantovalo je navode meštana Rzinja koji su redakciji Infolige izneli tvrdnje da je zahvaljujući transportu drva koji se vrši preko ovog putnog pravca, asfalt u ovom mestu oštećen.

U njihovom saopštenju stoji sledeće:

JP „Srbijašume“  Beograd, ŠG „Golija“  Ivanjica  je sa Mesnom zajednicom Osonica zaključilo Sporazum o korišćenju lokalnog putnog pravca u selu Osonica, zaseok Rzinje, čija trasa počinje od  kp. br. 3549/1 KO Luke, koja se nalazi u državnoj svojini, a čiji je korisnik JP „Srbijašume“, u dužini od 1.727 metara i nastavlja se dalje preko zemljišta koje je u privatnoj svojini, ukupne dužine puta od 7.020 metara, pri čemu je ovim sporazumom  ograničena količina od maksimalno 12 m3 drvnih sortimenata koja se može prevoziti po jednom transportnom vozilu – solo kamionu.

Takođe, JP „Srbijašume“, ŠG „Golija“ Ivanjica polazeći od opredeljenosti za stalnim unapređenjem odnosa sa lokalnom zajednicom, izgradnjom putne infrastrukture i podizanjem kvaliteta života lokalnog stanovništva na viši nivo, ŠG „Golija“ Ivanjica je dalo saglasnost za asvaltiranje predmetnog putnog pravca  koji  počinje sa kp. br. 3549/1 KO Luke i po osnovu zaključenog Sporazuma sa Mesnom zajednicom Osonica preuzelo obavezu da u primerenom roku sanira sva eventualna oštećenja predmetnog putnog pravca koja mogu nastati prilikom transporta drvnih sortimenata.

IL-Rzinje-2 Demant JP Srbijašume povodom navoda meštana Rzinja

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *