Ivanjičani na košarkaškoj mapi Evrope i sveta

Ono što je ovih dana okupiralo pažnju javnosti je učinak ivanjičkih košarkaša i košarkašica kako na svetskoj, tako i domaćoj sceni. Jovana, Teodora i Matija su bili dostojni reprezenti naše male varoši osvojivši niz priznanja i medalja.

Jovana Jevtović je kao kapiten  predvodila kadetsku ekipu Crvene Zvezde, sa kojom je ove godine podigla šampionski pehar i zaluženo zadužila MVP nagradu završnog turnira. Pored toga, Jovana je nastupala  i za junirosku selekciju sa kojom je osvojila prvo mesto na završnom turniru koji se odigrao u Šapcu. Ovi rezultati su je doveli do dresa reprezentacije Srbije sa kojom je na Evropskom prvenstvu u B diviziji osvojile treće mesto, pobedivši ekipu Slovačke.

DSC_3702-1170x650-1-1024x569 Ivanjičani na košarkaškoj mapi Evrope i sveta

foto: kkcrvenazvezda.rs

Teodora Simončević, članica ekipe ART Basket iz Beograda, nastupala je u kadetskoj selekciji i razvojnoj juniorskoj ekipi.  Ona je sa kadetkinjama ove godine bila vicešampion  izgubivši u finalu od ekipe Crvene Zvezde. Teodora je obukla dres reprezentacije Srbije do 16 godina koja se takmičila u B diviziji  na Evropskom prvenstvu u Podgorici, osvojivši zlatnu medalju i što im je obezbedilo povratak u A diviziju.

302074586_1093632994862224_8188831276983203201_n Ivanjičani na košarkaškoj mapi Evrope i sveta

foto: FIBA

Matija Milošević, trenutni igrač Borca iz Čačka, predvodio je svoju ekipu do maksimalnog učinka u sezoni od 22 pobede, bez poraza. Ovog leta nastupao je za reprezentaciju Srbije do 17 godina koja se takmičila na Svetskom prvenstvu u Španiji i zauzela peto mesto. Ubrzo nakon toga dobio je poziv za reprezentaciju do 18 godina sa kojom je na Evrpskom prvestvnu osvojio bronzanu medalju za Srbiju, obezbedivši učešće na Svetskom prvenstvu naredne godine.

srbija.poljska-1000x650-1 Ivanjičani na košarkaškoj mapi Evrope i sveta

foto: KSS

Veliki uspeh Ivanjičana na košarkaškoj mapi Evrope i sveta. Ostaje nada da će čelni ljudi sporta u Ivanjici prepoznati i iznedriti neke nove generacije koje će iz lokalnih klubova zakoračiti u elitni sportski svet.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *