Ovogodišnji ARLEMM posetilo preko 10 000 ljudi

Više od 10 hiljada ljudi posetilo je trinaesti po redu ARLEMM, koji je i ove godine trajao 16 dana uz koncerte, predavanja i časove vodećih muzičara iz celog sveta. Ovogodišnju manifestaciju su obeležili koncerti orkestra GRMI, grupe Kalem, Zvonka Bogdana, Prvog beogradskog pevačkog društva i nogih drugih. I ove godine dešavanja su prenošena uživo putem Jetel mreže kako bi ljubitelji muzike mogli da prate koncerte sa bilo kog mesta u svetu.

„Zaista je poseban osećaj organizovati festival u manjim sredinama, a napraviti ovakav brend, kao što je danas ARLEMM, bilo je vredno truda“ – dele svoje utiske organizatori.

IL-Arlemm-dva Ovogodišnji ARLEMM posetilo preko 10 000 ljudi

Oko 150 mladih polaznika iz zemlje i inostranstva imalo je priliku da radi sa vrhunskim predavačima i profesorima violine, violončela, kontrabasa, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, kamerne muzike, solo pevanja i gitare, a potom svoje veštine pokaže na koncertima na otvorenom.

Osnivač i organizator neprofitne manifestacije ARLEMM je Udruženje za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji – MUZIKUS, a realizaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, SOKOJ, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Opština i Biblioteka Arilje, brend Extreme Intimo, Austrijski kulturni forum, Gete institut, Španski „Pajs fond“ i Jetel fondacija.

Više informacija o samoj manifestaciji i učesnicima možete pročitati na adresi www.arlemm.rs

foto/Rajko Đuković

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *