Ivanjica: Ministarka Darija Kisić Tepavčević u poseti kampu za podršku deci oboleloj od dijabetesa (VIDEO)

Ministarka za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević, obišla je danas decu koja se nalaze u Kušićima, u kampu za podršku deci oboleloj od dijabetesa. Ovo je četrnaesti kamp koji je okupio mališane iz čitave Srbije i sa Kosova a resorno ministarstvo finansijski je podržalo njegovu realizaciju.

Treću godinu zaredom ovaj kamp se održava u hotelu ”Javor” – Kušići jer su uslovi za smeštaj i oporavak mališana idealni. Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, rekao je da su na radnom sastanku sa ministarkom Darijom Kisić Tepavčević razmatrane veće mogućnosti uključenja lokalnih samouprava za podršku i realizaciju ovog kampa, kako bi obuhvatio više dece.

Darija-Kisic-Tepavcevic- Ivanjica: Ministarka Darija Kisić Tepavčević u poseti kampu za podršku deci oboleloj od dijabetesa (VIDEO)

Iz Saveza društava za borbu protiv dijabetesa ističu da ovaj kamp ima višestruki značaj u edukaciji mladih koji boluju od šećerne bolesti.

Saradnja lokalnih samouprava u Moravičkom, Raškom, Zlatiborskom  i Rasinskom okrugu po pitanju podrške ovakvim projektima je odlična, istakao je gradonačelnik Kraljeva, Predrag Terzić.

U Srbiji od dijabetesa boluje više od 770 000 ljudi.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *