Za sutra najavljeno novo nevreme – tokom noći stiže novi kontigent protivgradnih raketa

Olujuno nevreme praćeno gradom veličine oraha pogodilo je u popodnevnim satima nekoliko mesnih zajednica na teritoriji ivanjičke opštine. Ni aktivno dejstvo protivgradnih strelaca nije sprečilo štetu koja je u njivama i na infrastrukturi ogromna.

Dejstvovalo se sa 19 protivgradnih stanica a ispaljeno je 86 raketa. Kako saznajemo pet protivgradnih stanica trenutno je bez raketa a kako se novo nevreme najavljuje sutra lokalna samouprava uz pomoć Ministarstva poljoprivrede tokom noći dopremiće novi kontigent i dopuniti sve stanice na području naše opštine.

IL-protivgradne-rakete Za sutra najavljeno novo nevreme - tokom noći stiže novi kontigent protivgradnih raketa

-Čim smo dobili najavu da se veliki gradonosni oblak kreće ka nama alarmirane su sve protivgradnne stanice i ljudi su zaista istog trenutka reagovali, ne smemo ni da pomislimo kakve su posledice mogle biti da nisu bili brzi i efikasni. Nažalost već postojue najave za nove vremenske neprilike pa smo u saradnji sa ministrom Branislavom Nedimovićem brzo reagovali i obezbedili dovoljno raketa da do jutra sve protivgradne stanice budu popunjene. -rekao je predsednik opštine Momčilo Mitrović.

Kolike su zapravo štete današnjeg nevremena znaće se u narednim danima dok se sagledaju posledice grada.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *