Škola iz Katića učesnik konferencije ”Škola novca za osnovca” u Beogradu

Osnovna škola “Mićo Matović” iz Katića, jedna od šest škola iz Republike Srbije i jedina škola iz Moravičkog okruga, učestvovala je na konferenciji “Škola novca za osnovca” u Beogradu, prvoj po redu, u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnoloških razvoja i ERSTE banke.  Kao prezenter primera dobre prakse iz oblasti finansijske pismenosti, koji su rezultat uspešno realizovanog projekta “Škola novca za osnovca”, nizom aktivnosti sprovođenim tokom školske godine, dobila je brojne pohvale i reči podrške predstavnika Ministarstva, školskih uprava i ostalih učesnika konferencije.  Predstavnici škole bili su Marija Kalajanović i Ivana Dimitrijević, koordinatori projekta, koje su svesrdnim zalaganjem realizovale brojne aktivnosti, učenicima ih učinile prijemčivim i zanimljivim, i Vojislav Milović, direktor škole, uz čiju podršku je ovaj projekat dobio ovako uspešan epilog. Na konferenciji su prisustovale i pružile podršku Slađana Parezanović, rukovodilac Školske uprave Čačak, i Rada Karanac Lazović, prosvetni savetnik.

IL-OS-Katici Škola iz Katića učesnik konferencije ''Škola novca za osnovca'' u Beogradu

U korak sa reformom obrazovanja i vaspitanja, sarađujući sa Školskom upravom Čačak, kažu da će se i dalje truditi da oblikuju finansijski pismene generacije.

Koordinatori projekta ističu da im je čast i zadovoljstvo što su ispred jedne male škole ivanjičke opštine dobile priliku da predstave produkte učeničkog zalaganja i entuzijazma, istaknu ih kao primere dobre prakse i pokažu kako trud i rad svaki projekat mogu učiniti uspešnim.

IL-OS-Katici-tri Škola iz Katića učesnik konferencije ''Škola novca za osnovca'' u Beogradu

Napominju i da je u obrazovanju novog doba finansijska edukacija jednako važna kao i sve drugo što dete tokom odrastanja usvaja. Važna je za stvaranje dobrih navika i odgovoran odnos prema novcu, a u krajnjoj liniji i za razvijanje preduzetništva, jedne od ključnih kompetencija učenika u savremenom obrazovanju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *