Počele pripreme Javor Matisa – VAR tehnologija stiže u Ivanjicu (VIDEO)

Javor Matis danas je zvanično započeo pripreme za supeligašku sezonu. U okviru trenažnog procesa koji će biti većim delom sproveden u Ivanjici Javor će odigrati četiri pripremne utakmice a za sada je sigurno i da će generalna proba pred šampionat biti sa ekipom Jedinstva iz Bjelog Polja. Po rečima sportskog direktora Javoa, Radovana Ćurčića, najvažnije je da su uspeli zadržati kostur tima, a u narednih nekoliko dana očekuje je pet igračkih pojačanja i to na pozicijama desnog i centralnog beka,veznog igrača i krilnih napadača.

-Prvenstvo kreće dosta rano a prelazni rok traje do 15. Septembra tako da će sigurno biti puno promena u klubovima i timovima. Pokušaćemo da za pet dana kompletiramo tim, a sigurno je da ćemo nešto rešavati i u hodu. Nadam se da ćemo uspeti da angažujemo igrače koje želimo na pozicijama koje nam nedostaju u timu jer nam je cilj da u superligaškim vodama što pre obezbedimo mirnu luku.-rekao je Ćurčić.

IL-Radovan-Curcic- Počele pripreme Javor Matisa - VAR tehnologija stiže u Ivanjicu (VIDEO)

Predsednik FK ’’Javor Matis’’ Dragomir Lazović nije skrivao radost zbog povratka u najviši rang takmičenja prvenstveno zbog toga što je ispunio obećanje dato navijačima i svima koji vole ovaj klub.

-Pokazali smo da smo najveći ’’mali’’ klub u Srbiji jer smo pet puta ispadali i pet puta uspevali da se vratimo tamo gde pripadamo. Jedinstvo, dobra kadrovska politika i operativni tim u klubu , koji traje preko dvadeset godina, naša su najveća snaga. Fudbal je za Ivanjicu više od igre i mogu reći da sam ponosan na navijače koji su svojom podrškom klub doveli do Super lige. Priuštićemo im utakmice koje će sigurno biti praznik za svakog ljubitelja sporta. Napomenuću da smo jedan od retkih, možda i jedini klub koji je izmirio sve obaveze i u sezonu ulazimo sa tog aspekta potpuno rasterećeni. Takođe smo sa povratkom u viši rang i infrastrukturno ojačali. Imamo jedan od najsavremenijih terena sa veštačkom travom koji će ujedno biti od ogromne pomoći i za taktičko i tehničko osposobljavanje mladih naraštaja a rasteretićemo i pomoćni teren gde će prvotimci imati mnogo bolje uslove rada. Ovaj rang takmičenja zahteva mnogo veći broj igrača, mogućnost rotiranja pa ćemo u narednom periodu gledati da upotpunimo igrački kadar imenima koja zaslužuju ovaj nivo takmičenja.

IL-Dragomir-Lazovic- Počele pripreme Javor Matisa - VAR tehnologija stiže u Ivanjicu (VIDEO)

Prvo pojačanje var

-Kada su me pitali u Fudbalskom savezu Srbije jeste doveli pojačanja, rekao sam prvo pojačanje nam je var tehnologuija.  Pripremili smo platforme i po prvi put var će stići u Ivanjicu što znači da nećemo imati baš nikakvih problema sa suđenjem. Kada sedam ljudi prati regularnost takmičenja znači da jedino sport može pobediti. Fudbal je u poslednjih godinu dana dostigao mnogo viši nivo, fudbalske organizacije jako dobro rade, a produkt svega su odlični rezultati. –rekao je Lazović.

Besplatna sezona za navijače

U FK ’’Javor Matis’’ saopštili su da će ulaz na sve utakmice biti besplatan , osim mečeva sa Zvezdom i Partizanom koji moraju iz bezbednosnih razloga biti regulisani ulaznicama. Ovo je poklon vernim navijačima i znak zahvalnosti za podršku koju su pružili Javoru.

IL-javor-pripreme-1- Počele pripreme Javor Matisa - VAR tehnologija stiže u Ivanjicu (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *