Opština Ivanjica sufinansiraće projekte crkava i verskih zajednica

Na osnovu  člana 60. Statuta opštine Ivanjica i člana  Pravilnika o načinu sufinansiranja projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta opštine Ivanjica, Opštinsko veće donelo je odluku o sufinansiranju projekata crkava i verskih zajednica u tekućoj godini.

1.Ivanjica – Srpska Pravoslavna Crkvena opština Ivanjica ‘’Restauracija crkvenog objekta pored crkve Car Konstantin i Carica Jelena i restauracija crkve Sv.Georgija u Gliječi’’- 1.500.000,00 dinara.

2.Luke – Srpska Pravoslavna Crkvena opština Luke ‘’Zamena i izolacija poda i izolacija i priprema zidova za ikonopisanje u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Lukama’’ 500.000,00 dinara.

3.Kovilje – Srpski pravoslavni manastir Kovilje ‘’Uvođenje podnog grejanja u crkvu Sv. Nikolaja u manastiru Kovilje i rekonstrukcija originalnog poda’’ 500.000,00 dinara.

il-manastir-kovilje-naslovna-2 Opština Ivanjica sufinansiraće projekte crkava i verskih zajednica

Na osnovu Odluke sa svakom od crkava, čiji će se projekti u 2022. godini sufinansirati sredstvima opštinskog budžeta, biće zaključen ugovor kojim će biti definisana namena, uslovi i način sufinansiranja. Potrebno je da da nakon donošenja ove odluke, a pre potpisivanja ugovora crkve koje se sufinanasiraju u 2022. godini iz opštinskog budžeta dostave revidirani budžet  projekta shodno odobrenim sredstvima.

Za izvršenje Odluke nadležna je Opštinska uprava opštine Ivanjice.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *