Javor u Umagu – Kahriman na golu

Fudbaleri Javora juče su otputovali na dvanaestodnevne pripreme u Umag.

-I pored teških uslova dosadašnji deo priprema uspešno smo sproveli. Sada nam predstoje dvonedeljne pripreme u Umagu gde ćemo akcenat baciti na uigravanje linija tima. Na put vodimo 29 igrača a planirali smo da u Umagu odigrmo i pet kontrolnih utakmica. Po povratku u Srbiju odigraćemo još dve utakmice – izjavio je pred put u Umag šef struke Javora, Milovan Milović.

U autobusu za Umak našao se još jedan putnik, Ivanjičanima dobro poznat, golman Damir Kahriman.

Sada već davne 2003. godine, kao osamnaestogodišnjak Damir Khriman je iz rodnog Užica stigao u Javor. Već tada su mu stručnjaci predviđali blistavu karijeru. Prošlo je 19 godina i Damir je ponovo na mestu svog golmanskog rađanja. Kahriman će sigurno predstavljati veliko pojačanje za Javor a ugovor je potpisan na godinu i po dana.

-Ponovo sam među svjima. – vidno raspoložen priča Kahriman.

-Sa Momčilovićem, Silvom i sadašnjim šefom Milovićem sam igrao pa verujem da ćemo i sada imati uspešnu saradnju.

sp-kahriman Javor u Umagu - Kahriman na golu

foto: M. Vukadinović

U radnoj knjižici Kahrimana stoji zapisano da je u svojoj dugoj karijeri  nastupao za Zemun, Vojvodinu, tursku Kanju, Rad da bi 2009. ponovo stigao u Javor. Kao veći deo te sjajne generacije Javora sledeći angažman bio je u inostranstvu u ukrajinskoj Taviji. Usledila je kruna karijere i prelazak u Crvenu Zvezdu da bi nakon toga dve sezone proveo u Grčkoj nastupajući za Iraklis Paslaniju. Po povratku u Srbiju nastupao je za Rad a minule sezone nosio dres niškog Radničkog. Kahriman je zabeležio i osam nastupa za reprezentaciju Srbije.

-Dobili smo u Kahrimanu veliko pojačanje. Uz njega će stasavati i naši mladi golmani Velimirović i Babić koji će od Damira imati šta da nauče – ističe šef struke Javora Milovan Milović.

Inače ekspedicija Javora juče je krenula put Umaga gde će se Ivanjičani 12 dana pripremati za novu sezonu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *