Ivanjica na korak od vanredne situacije – sneg zavejao sela, pokidao dalekovode…

Sneg koji je padao tokom čitave noći u planinskom predelu Ivanjice dostigao je visinu od preko pola metra.  Trenutno je najveći problem u napajanju električnom energijom jer su mnoga sela ostala bez struje. Do centara mesnih zajednica je prohodno a ostali putni pravci se čiste prema prioritetima. Neprohodan je put Preko brdo-Odvraćenica.

-U stalnom smo kontaktu sa meštanima i za sada reagujemo prioritetno  na putnim pravcima gde ima starih, bolesnih i pacijenata koji moraju na dijalizu. Takođe se trudimo da putevi koji vode do centara mesnih zajednica budu prohodni ali situaciju nam otežava sneg koji jednakim intezitetom pada već dvanaest sati. Imamo dosta problema u napajanju električnom energijom. Na na nekim mestima mokar i težak sneg je bukvalno izvaljivao drveće, spajao dalekovode. Pratićemo situaciju tokom dana i u skladu sa tim  reagovati.-rekao je predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

IL-Sneg- Ivanjica na korak od vanredne situacije - sneg zavejao sela, pokidao dalekovode...

Pojedini zaseoci u udaljenim delovima ivanjičke opštine trenutno su odsečeni od sveta. U Erčegama i Kovilju nema struje niti signala mobilne telefonije.

IL-Drvo-na-kablovma-2- Ivanjica na korak od vanredne situacije - sneg zavejao sela, pokidao dalekovode...

-Zavejalo nas, od sinoć ne prestaje da pada, ako ovako nastavi nećemo moći iz kuće da izađemo. Na lokalnim putevima ima preko trideset centimetara snega, deca ujutro neće moći u školu.-kaže Vukoman Tošić iz Erčega.

IL-kablovi-po-putu- Ivanjica na korak od vanredne situacije - sneg zavejao sela, pokidao dalekovode...

Meteorolozi su najavili padavine i tokom sutrašnjeg dana što bi moglo da dovode do ozbiljnih problema na području Ivanjice. Trenutno se saobraćaj odvija otežano a vozači se upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

IL-Sneg-Golija-2021-putevi- Ivanjica na korak od vanredne situacije - sneg zavejao sela, pokidao dalekovode...

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *