Dan vojnih veterana Republike Srbije obeležen u Ivanjici (VIDEO)

Polaganjem venaca na spomenik poginulim pripadnicima Vojske i MUP-a u ratovima od 1991. do 1999. godine, Spomenik Revolucije i spomenik đeneralu Draži Mihajloviću, u Ivanjici je obeležen Dan vojnih veterana Republike Srbije.

Upriličena je i svečana Akademija a prisutne prestavnike Vojske RS, MUP-a, resornih ministarstava i građane Ivanjice, pozdravio je predsednik Skupštine opštine, Vladimir Bojanović.

IL-Vlade-Bojanovic-SO-Ivanjica- Dan vojnih veterana Republike Srbije obeležen u Ivanjici (VIDEO)

Svečanu Akademiju obogatio je i nastup Gradskog hora pod rukovodstvom Anite Pešić Ivković. Državni sekretar Ministarstva za boračka i socijalna pitanja, Miodrag Kapor, rekao je da se politika zemlje menja i da će se mnogo više brinuti o borcima i njihovim porodicama.

IL-Dan-vojnih-veterana-IC- Dan vojnih veterana Republike Srbije obeležen u Ivanjici (VIDEO)

Prisutni su imali priliku da pretpremijerno pogledaju dokumentarni film ’’Slavna 72. specijalna’’. Najavio ga je general major u penziji, Milorad Stupar.

Dodeljene su zahvalnice i medaljoni porodicama poginulih i umrlih boraca iz Ivanjice. Predsednik udruženja ’’Prijatelji 72. specijalne’’,  general major u penziji, Milorad Stupar uručio je ova priznanja u ime saboraca i otadžbine kao znak sećanja na podvig i najveću žrtvu koja može da se da za otadžbinu i srpski narod.

IL-Dan-vojnih-veterana-Draza- Dan vojnih veterana Republike Srbije obeležen u Ivanjici (VIDEO)

Građani Ivanjice narednih dana moći će da pogledaju izložbu ’’72. specijalna-nekada i sada, NATO bombardovanje, čija je postavka u holu Doma kulture.

Da se ne zaborave Ivanjičani  koji su dali život za otadžbinu:

Milić Tanasković

Gradimir Jakovljević

Radomir Nešović

Krsto Zekavica

Milun Jovićević

Zoran Veličković

Srećko Ćeriman

Slobodan Mirković

Dragan Tankosić

Miroslav Vasilijević

Duško Gligorić

Duško Đoković

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *