Uhapšena Ivanjičanka zbog milionske pronevere

Policija i Odeljenje za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu uhapsili su M. M. (52) iz Ivanjice i protiv dve osobe podneli krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

IL-uhapseni-policija-720340 Uhapšena Ivanjičanka zbog milionske pronevere

Osumnjičene M. M. i tridesetdevetogodišnja osumnjičena, nekadašnje radnice u PD “Harizma pro tim” DOO Čačak i dvadesetosmogodišnjakinja, bivše odgovorno lice u ovom preduzeću se terete da su, u periodu od aprila do decembra 2019. godine, neosnovano stornirale račune pre fiskalizacije u programskom sistemu ovog privrednog društva, a novac od naplaćene i izdate robe protivpravno prisvajale za sebe.

One su, kako se sumnja i neovlašćeno uzimale robu koja im je bila poverena u radu. Na ovaj način su protivpravno pribavile imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.107.773 dinara i za isti iznos oštetile PD “Harizma pro tim” DOO Čačak. M.M. je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Beta/Info liga

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *