Ivanjica: “Dete je dete, da ga volite i razumete” (VIDEO)

Od 4. do 10. oktobra tradicionalno se obeležava Dečija nedelja. Ove godine, Dečija nedelja će biti obeležena pod sloganom inspirisanim stihovima pesme Dete, našeg velikog pesnika Ljubivoja Ršumovića: ‘’Dete je dete da ga volite i razumete’’.

U nešto izmenjenoj organizaciji, bez većih manifestacija, ali sa podjednakom radošću Dečija nedelje obeležava se i na teritoriji ivanjičke opštine. Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, posetio je sva četiri objekta  PU ‘’Bajka’’, školu u Bukovici, Prilikama, Bratljevu i Kovilju  a narednih dana obići će i druge  obrazovno-vaspitne  ustanove u opštini.

Mališani su uživali u koreografiji veselih animatora koji su im izmamili neprocenjivo dragocen, iskren dečiji osmeh. Nakon toga predsednik opštine je priredio deci i malo iznenađenje u vidu torte medenjaka i vatrometa a oni su uzvratili prigodno pripremljenim programom.

IL-Momcilo-Mitrovic-Relja-i-Dora- Ivanjica: "Dete je dete, da ga volite i razumete" (VIDEO)

Dečija nedelja je najveća nacionalna manifestacija za decu, koja se svakog oktobra održava u cilju ujedinjenja svih društvenih aktera i kontinuiniranog poboljšanja položaja deteta. Ona je i prilika da se ukaže na postignuto, ali i na nedostajuće u oblasti promocije i zaštite dečjih prava u Republici Srbiji.

IL-Bukovica-vrtici-slatkisi- Ivanjica: "Dete je dete, da ga volite i razumete" (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *