U subotu u Ivanjici “Dan pešačenja”

Manifestacija i kampanja “Dan pešačenja” predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Odvijaće se paralelno gotovo u celoj Srbiji. Prethodnih godina akcija je okupila preko 17.000 ljudi u 68 gradova i opština koji su sa svojim planinarima podelili radost pešačenja i aktivnog boravka u prirodi. I ovogodišnja akcija je antipandemijskog karaktera.

Cilj je promocija zdravog načina života kroz pešačenja i aktivnosti vezanih za prirodu, kao najbolja preventiva!

Želimo da uputimo poziv javnosti Srbije da se tog dana pokrene i napravi KORAK BLIŽE ZDRAVLJU, i apsolutno je nebitno da li se prepešači 100 metara ili cela predviđena staza.

IL-dan-pesacenja-18 U subotu u Ivanjici "Dan pešačenja"

U stvari, želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje naših sugrađana, a posebno u borbi za jačanje imuniteta!

“Dan pešačenja” je zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost kretanja i druženja, ali i aktivnog i zdravog načina života koji utiče na psihofizičko zdravlje i  imunitet. Zbog specifičnosti uzrokovanih pandemijom, Planinarski savez Srbije će i ovogodišnju akciju realizovati na adekvatan način.

Planinarsko društvo ’’Golija’’ u Ivanjici organizuje akciju pešačenja sa polaskom u 10 časova od objekta Dečijeg vrtića na Vidiku.

Zainteresovani građani moći će da pešače do Mucine vode, preko Vidinog krša, koliko ko poželi i može. Na stazi će biti raspoređeni članovi PD „Golija“ Ivanjica koji će učesnike usmeravati i davati im obaveštenja i pružati potrebnu pomoć. Dužina staze je 8 kilometara sa visinskom razlikom od 250 metara.

IL-dan-pesacenja-nova U subotu u Ivanjici "Dan pešačenja"

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *