Ivanjičani ogorčeni: “Ne možemo ovo više da trpimo, čim zagrmi mi bez struje“ (VIDEO)

Ivanjica – Zaseok Malovići jedan je od desetine na području ivanjičke opštine čiji meštani  već godinama imaju probleme sa strujom. Čim dune vetar, padne jača kiša ili sneg oni su u mraku. Kako kažu to se dešava već duže vreme jer su žice dalekovoda u krošnjama drveća koje  niko ne prokresuje. U domaćinstvu Mladenke Kostić izgoreo je čitav strujomer, a samo pukom srećom nije došlo do mnogo gorih posledica.

Stanovnici Malovića dodatno su u strahu jer su drvene bandere dotrajale, sklone padu, a oni su pre dve decenije kupili betonske koje niko nije hteo da zameni. Stoje pokraj puta, zarasle u korov.

U Ivanjici svake godine ista priča. Zbog neredovnog prokresa dalekovoda periferija gradskog područja i veliki broj sela, sa prvim lošijim vremenskim prilikama ostaju bez struje. Podsećamo, prošle zime neki su bez električne energije bili danima. Kako trenutno stvari stoje, ove će biti još teže. I pored bezbroj medijskih natpisa o mukama meštana ivanjičkog kraja koji zimuju kao u kamenom dobu, problem niko ne rešava.

IL-Malovici-struja-problem-tekst- Ivanjičani ogorčeni: ''Ne možemo ovo više da trpimo, čim zagrmi mi bez struje'' (VIDEO)

Da li je sve daleko od očiju, tačnije od prestonice, daleko i od srca, pitaju se Ivanjičani koji se u ovakvim situacijama osećaju kao građani drugog reda, jer nije normalno da neko u 21. veku pri jačem vetru ostane bez struje. Još gore je što ovaj problem traje decenijama bez izgleda da će biti rešen.

 

You may also like...

2 Responses

  1. MARKO CADEZ kaže:

    Ova zemlja propada poslednjih 20 godina, nemojte nista da vas cudi, vlast poslednjih 20 godina nije sposobna samo da odrzava ono sto je napravljeno sedamdesetih.Svugde po selima je ista situacija, niko da prokrese grane koje idu preko zice i onda se pitamo sto nema struje.Ovoj vlasti je prioritet samo grad mada i to nisu sposobni da odrzavaju.

  2. Bane kaže:

    Ništa nemoj da vas čudi.
    Mreže se ne održavaju, a plate im do neba !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *