Živeli su u kući koja je ličila na šupu, a onda im se ostvario san

“Dve sam želje imala kada je počela ova godina – da upišem srednju školu koju želim i da imamo novi dom. Drugo se činilo nemogućim, ali onda ste došli vi i učinili nas najsrećnijima”.

Tim rečima, Dragica Mitrović (15) iz Radljeva kod Uba, opisuje svoju i sreću braće Radiše (19), Marka (17) i Uroša (16), kao i roditelja Radine i Milana, kojima je u akciji “Blic fondacije” i predsednika Opštine Ub Darka Glišića obezbeđen novi krov nad glavom.

Ovako je bilo nekada: Radiša pokazuje spoljna oštaćenje kuće u kojoj su dosad živeli

Iz tesnih, na sve strane oronulih i šupljih 50-ak kvadrata kuće stare više od 60 godina, Mitrovići su prešli u novi dom. Moderan prizemni objekat od čak 115 kvadratnih metara bruto površine, sa četiri spavaće sobe, velikim dnevnim boravkom, kuhinjom, kupatilom, koji je izgradila ivanjička firma “Iva Invest”, dugogodišnji pouzdani partner “Blic fondacije”. Nameštaj je obezbedio “Matis” iz Ivanjice, a kompletnu belu tehniku “Blic fondacija”.

Radiša, sada glava kuće jer je otac nakon 37 godina staža zbog ablacije oba oka ostao bez posla, kaže da ne postoje reči kojima bi se Mitrovići zahvalili svima koji su im pomogli.

Pravim tinejdžerskim rečnikom, njegova braća za novu kuću imaju samo jednu reč – TOP! Pričaju da im je bilo zadovoljstvo da majstorima pomognu makar prinošenjem materijala ili služenjem obroka i osveženja.

IL-Donacija-Matis-Srce-ya-decu Živeli su u kući koja je ličila na šupu, a onda im se ostvario san

Dobre vesti su pratile Mitroviće ovog leta. Jer, uz novi dom, Radiši je stigao i poziv iz Rudarskog basena “Kolubara” da preda svoja dokumenta i sada se nada poslu u svojoj struci, s obzirom da je završio tu srednju školu u Lazarevcu.

Dobra vest stigla je na početku gradnje i od najmlađe Dragice, jer će se pridružiti svojoj braći u Tehničkoj školi u Ubu, gde je upisala prvi razred, smer finansijski tehničar.

Veliku divotu, kako svo četvoro Mitrovića i njihova majka opisuju novu kuću, otac Milan ne može da vidi kako bi želeo, ali zbog svega onoga što je čuo, srce mu je puno. Milan čeka zakazivanje operacije na beogradskoj klinici i nada se da će prognoza lekara biti dobra, da posle intervencije na levo oko vidi 30 odsto.

Darko Glišić, predsednik opštine Ub: Zajedno smo učinili pravu stvar

Zahvaljujući akciji koju je, nakon teksta u “Blicu”, pokrenuo predsednik Opštine Ub Darko Glišić, obezbeđeni su donatori koji su pomogli izgradnju novog doma ove porodice u Radljevu. I pre dve godine, na taj način je zbrinuta četvoročlana porodica Maksimović u ubskom selu Zvizdar.

– Drago mi je da smo i sada zajedničkom snagama učinili pravu stvar, jednoj porodici sa mnogo dece obezbedili novi krov nad glavom. Važno je da deca na ovaj način imaju perspektivu za budućnost. Zahvaljujem se svima koji su pomogli, novčano ili materijalnog, da se novi dom Mitrovića izgradi i opremi, da učinimo ono što je na prvi pogled izgledalo neizvodljivo. Na ovaj način, deca i njihovi roditelji možda po prvi put nastavljaju život sa osmehom i osećajem sreće – zaključio je Darko Glišić.

IL-Donacija-Matis-Srce-ya-decu-1 Živeli su u kući koja je ličila na šupu, a onda im se ostvario san

Dragomir Lazović, kompanija Matis: Ovo je primer i pojedincima i kompanijama

Po rečima Dragomira Lazovića, vlasnika i generalnog direktora kompanije “Matis”, koja je Mitrovićima nameštajem opremila novi dom, zadovoljstvo je bilo učestvovati u još jednoj akciji Blic fondacije.

– Želim Mitrovićima da žive udobno i lagodno u novoj kući koja je potpuno nova dimenzija u odnosu na njihov stari dom. “Matis” je sa zadovoljstvom učestvovao u ovoj akciji Blic fondacije. To treba da bude primer svim kompanijama i pojedincima da svoje delovanje usmere ka dobrotvornom radu, a onda će svima u našoj zemlji biti bolje i lakše – poručio je Lazović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *