Ljubiša Tomićević predsednik Osnovnog suda u Ivanjici

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras izmene i dopune Zakona o sudijama i dopune Zakona o Visokom savetu sudstva kojima se uvodi etički odbor kao institucija koja će imati jako veliku odgovornost i obavezu kada je u pitanju odlučivanje i praćenje kvaliteta rada sudija.

Poslanici su večeras glasali i o 13 kandidata za predsednike sudova u Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Ivanjici, Petrovcu na Mlavi, Prokuplju, Negotinu, Subotici, Zaječaru, Pančevu, Rumi i Somboru.

Parlament je izabrao Jelicu Vujinović za predsednika Osnovnog suda u Bačkoj Palanci, Ljubišu Tomićevića za predsednika Osnovnog suda u Ivanjici, Stanoja Rajića za predsednika Osnovnog suda u Petrovcu na Mlavi.

Za predsednika Privrednog suda u Zrenjaninu izabran je Aleksandar Stojiljkovski, Privrednog suda u Pančevu Gordana Anić, Privrednog suda u Somboru Biljana Perić i Privrednog suda u Zaječaru Dragan Jocić.

Visoki savet sudstva je za predsednika Prekršajnog suda u Negotinu izabrao Anu Jaćimović, a Prekršajnog suda u Subotici Tanju Vladušić Rudić.

Skupština nije izabrala četiri kandidata koje je osporila predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Jelena Žarić Kovačević.

Biljana Đuričić nije izabrana za predsednika Osnovnog suda u Rumi, kao ni Zlatoje Ankić za predsednika Osnovnog suda u Zrenjaninu.

Takođe, nisu izabrane ni Gordana Sokić, i to za predsednicu Osnovnog suda u Porkuplju, kao ni Ljiljana Sinđić za predsednicu Osnovnog suda u Pančevu.

Izvor: Blic/InfoLiga

IL-sud-ivanjica Ljubiša Tomićević predsednik Osnovnog suda u Ivanjici

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *