Meštanima Srednje reke olakšana prodaja stoke (VIDEO)

Zahvaljujući donaciji lokalne samouprave u vrednosti od oko 140 000 dinara meštanima Srednje reke olakšana je trgovina i prodaja stoke, a ovaj kraj poznat je po uzgoju ovaca i krava. Naime, stočari su sada  dobili novu vagu gde će moći da, na svom pagu, izmere i prodaju stoku trgovcima iz okolnih mesta.

Ranije su se mučili, putovali od  sedam do deset kilometara u jednom pravcu  kako bi nakupcima prodali tele ili ovcu, pa im je to bio veliki trošak i rasipanje vremena jer su radni dan gubili na put. Posebno su zahvalni lokalnoj samupravi što prepoznaje potrebe ljudi koji su ostali da žive i rade na selu.

Iako je kilometrima uadaljena od Ivanjice, Mesna zajednica Srednja rekla uspela je da zadrži preko dve stotine ljudi, vrednih poljoprivrednika, uspešnih stočara i dobrih domaćina. Svaki vid ulaganja od velikog je značaja za njihov ostanak na selu.

IL-SREDNJA-REKA-STOCNA-VAGA-TEXT Meštanima Srednje reke olakšana prodaja stoke (VIDEO)

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, posetio je danas meštane Srednje reke, saslušao njihove potrebe i načelno im izložio plan lokalne samouprave o pomoći seoskim domaćinstvima u ruralnim područjima ivanjičke opštine.

il-MESTANI-SREDNJA-REKA- Meštanima Srednje reke olakšana prodaja stoke (VIDEO)

Nedavno su obnovljene i prostorije Mesne zajednice Srednja reka, koje su bile u katastrofalnom stanju, a u narednom periodu planira se pokrivka škole. U skladu sa raspoloživim sredstvima i mogućim donacijama razmatra se i rekonstrukcija puta koji vodi do ovog sela.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *