Ivanjica – Crna statistika korona preseka u martu mesecu (VIDEO)

Tokom marta četrnaestoro Ivanjičana preminulo je od posledica virusa COVID-19. Ovaj mesec beleži crnu statistiku kada je reč o korona pandemiji u Ivanjici. Izvršeno je  3 454 pregleda od čega je 1 085 pregledano prvi put. Antigenski je testirano 1 476 ljudi a pozitivnih testova je 537 , na pisaru od 374 uzorka 109 je pozitivno.

Prelazak Specijalne bolnice u Ivanjici u kovid sistem rada olakšaće lečenje pacijenata, ali će dodatno opteretiti zdravstveni sistem. Dr Jelena Stojković kaže da pored povećanog obima posla koji je uslovljen otvaranjem COVID ambulante i dodatnim angažovanjem oko vakcinacije stanovništva  imaju i devet lekara manje. Neki su prešli u druge, veće gradove, drugi su iz zdravstvenih razloga ili zbog održavanja trudnoće na bolovanju.Po njenim rečima lekari koji su na raspolaganju profesionalno i predano obavljaj posao, tako da nema mesta pritužbama koje su u poslednje vreme česte.

Cilj svih zdravstvenih radnika je da pacijentima omoguće kvalitetno lečenje, pa stoga mole građane za uzajamno razumevanje kako bi se prevazišla teška epidemiološka situacija.IL-dr-Jelena-Stojkovic Ivanjica - Crna statistika korona preseka u martu mesecu (VIDEO)

Iz ivanjičkog Doma zdravlja kažu da broj pacijenata u COVID ambulanti trenutno ne raste pa se nadaju da bi u narednom periodu situacija mogla biti bolja ali je neophodno pridržavati se svih propisanih mera zaštite.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *