Načelnik Republičkog sektora za vanredne situacije obišao zavejana ivanjička sela (VIDEO)

Problemi meštana ivanjičkog kraja koje je sneg zavejao još prošle nedelje, svakodnevni su. Puteve je teško pročistiti a ljudima su potrebni lekovi, hrana, sredstva za higijenu, ogrev…

Jedinice za delovanje u ovakvim situacijama danima obilaze teren i dostavljaju pomoć a danas je ivanjičku opštinu posetio i načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije, Luka Čaušić. On je  u pratnji lokalne samouprave Ivanjica obišao nekoliko udaljenih sela na Goliji a osim paketa pomoći, koji su ovom prilikom dostavljeni, Čaušić je razgovarao sa meštanima, sagledao njihove probleme i istako da su jedinice Sektora za vanredne situacije 24 sata na raspolaganju ne samo Ivanjičanima već u svim krajevima gde je to potrebno.

Ivanjica je od sektora dobila 20 tona goriva kako bi se što brže i efikasnije pročistili putevi u zavejanim područjima. Predsednik opštine, Momčilo Mitrović, rekao je da osim dobre volje i angažovanja lokalnih jedinica za delovanje u vanrednim situacijama, od ogromnog značaja je republička pomoć.

Zavejani meštani ivanjičkih sela ovih dana ne vide nikoga sem ljudi koji im dostavljaju pomoć, stoga su im neizmerno zahvalni.

Sneg na Goliji meri se metrima a putari danonoćno rade na čišćenju putnih pravaca.IL-mestani-Gvozdenivici Načelnik Republičkog sektora za vanredne situacije obišao zavejana ivanjička sela (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *