Ovaj Ivanjičanin već pola veka čuva stari zanat od zaborava (VIDEO)

Iako se u narodu kaže da se od igle još niko nije obogatio Božo Pantović, jedan od poslednjih krojača u ivanjičkom kraju, odlučio je pre 50 godina svoj radni vek posveti ovom zanatu.

U eri kompjuterizacije, kada mehanika obavlja posao umesto čoveka, Božo zvani Žiška strpljivo na svojoj mašini štepa, prošiva, rubi, muška i ženska odela, kao i kapute. Trudi se da po obavljenom poslu na mušteriji sve stoji ‘kao saliveno’.

A davnih 70-ih godina, kada je Boža počinjao da oblači ivanjičku elitu, bilo mnogo posla. Njegova prva radnja u glavnoj ivanjičkoj ulici vrvila je od mušterija.

Kada Božo odluči da se povuče iz ovog posla prestaće da se čuje zvuk singerice jer mladi nemaju želje niti ljubavi da se bave starim zanatom.IL-Bozo-Pantovic-krojac Ovaj Ivanjičanin već pola veka čuva stari zanat od zaborava (VIDEO)

Dok pohabate jedno Božovo odelo, morate promeniti bar pet jeftinijih za koje se ljudi lakše opredele. Na kraju računica je ista, ali kvalitet je uvek na strani ovog iskusnog ivanjičkog snajdera.

You may also like...

2 Responses

  1. ciro kaže:

    Veliki pozdrav za najboljeg snajdera u Srbiji, njemu nikada nije nista tesko.

  2. stari mušterija kaže:

    Majstor Božo, je jedan od retkih majstora svog zanata, koji je svoj radni vek proveo u savesnom radu na zadovoljstvo mušterija.
    Odela koja je on šio, po meri i želji mušterije i danas sa uživanjem nosim. Jer klasika je klasika. Njegov trud je uvek ulivao poverenje građana.
    Želim mu još dugo da vrši usluge na obostrano zadovoljstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *