Ivanjički parlament izglasao regionalnu saradnju u projektu prečišćavanja otpadnih voda (VIDEO)

Ivanjički lokalni parlament jednoglasno je podržao Međuopštinski sporazum o saradnji na projektu izgradnje i upravljanja regionalnim sistemom za sakupljanje i prečišćevanje otpadnih voda.

Slavko Lukić direktor Regionalne razvojne agencije Zlatibor istakao je da je reč o državnom programu  uključenom u strategiju Srbije do 2025 i odnosi se na opštine Ivanjica, Arilje , Kosjerić,Požega i Užice. Zbog ogromnog zagađenja podzemnih i površinskih voda u čitavoj Srbiji Vlada je prepoznala hitnost rešavanja ovog problema.

Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda biće u Požegi, studija će pokazati da li ima potrebe za dodatna u Ivanjici i Užicu za sada je najvažnije da se snimi postojeće stranje zbog veoma zastupljene divlje gradnje.

Celokupan projekat koji u ovoj fazi podrazumeva izradu kompletne projektne dokumentacije finansiraju Ministarstvo finansija i Ministarstva evropskih integracija sa oko 68 miliona eura.

Planirano je da do 2026. godine 67 odsto ivanjičke opštine bude pokriveno mrežom za otpadne vode dok bi celokupna teritorija bila obuhvaćena najkasnije do 2046. godine.IL-SO-Ivanjica- Ivanjički parlament izglasao regionalnu saradnju u projektu prečišćavanja otpadnih voda (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *