Ivanjica- 11 miliona za rešenje problema plavljenja industrijske zone i naselja Dubrava (VIDEO)

Nakon višegodišnjih poteškoća sa kojima se zbog izlivanja atmosferskih voda susreću meštani Dubrave i čitava industrijaka zona na ovom potezu, lokalna samouprava uključila se u rešavanje problema. Investicija odvođenja atmosferskih voda do reke vredna je 11 miliona dinara i njenom realizacijom sprečiće se plavljenje ovog područja koje je nanosilo ogromne štete privrednim i stambenim objektima.

Po rečima Mira Lišanina. vlasnika firme ’’Evro trgovina’’ svake godine u vreme prolećnih kiša aktivira se pet do šest bujičnih potoka koji iza sebe ostave katastrofalne posledice.

Novac za ovaj projekat planiran je budžetom opštine Ivanjica za 2021. godinu, međutim, on ispunjava i sve uslove za finansiranje od strane Ministarstva privrede. Ukoliko resorno ministarstvo podrži projekat, sredstva iz budžeta planirana za ovu namenu biće preusmerena na druge investicije od značaja za opštinu Ivanjica.IL-Industrijska-zona-plavljenje-vodom- Ivanjica- 11 miliona za rešenje problema plavljenja industrijske zone i naselja Dubrava (VIDEO)

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, naznačio je produbljivanje svakog vida saradnje sa privrednicima Ivanjice kao neophodnost u daljem napretku i razvoju ove opštine.

Realizacija ovog projekta od ogromnog je značaja jer će rešiti problem plavljenja čitavog područja od Bukovice do Prilika.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *