COVID ambulanta u Ivanjici i dalje puna ali procenat zaraženih nešto manji

Prema podacima Doma zdravlja do sada je ukupno registrovano 1 162 slučaja zaraze virusom COVID19 u Ivanjici. U trećem talasu, koji traje od 1. novembra, preminulo je 15 ljudi a ukupno od početka pandemije bitku sa koronom na području ivanjičke opštine izgubilo je 40 pacijenata.

-Broj pregleda nije opao i dalje na dnevnom nivou oko 400 pacijenata zatraži pomoć u COVID ambulanti.  Nažalost, poslednjih dana imamo slučajeve sa težom kliničkom slikom. Ono što u ovom trenutku možemo izdvojiti kao , da kažem, dobru vest je da se broj pozitivnih pacijenata u odnosu na broj testiranih, smanjuje. U početku je pozitivnih na testiranju bilo 50 odsto a sada je taj procenat oko 20.-kaže direktor Doma zdravlja, dr Jelena Stojković.

Il-Korona-virus-prvi-slucaj-Ivanjica- COVID ambulanta u Ivanjici i dalje puna ali procenat zaraženih nešto manji

Korona nije zaobišla ni zdravstven radnike pa je situacija u Domu zdravlja prilično teška.  Ima dosta pozitivnih lekara i tehničara tako da se trenutno radi sa minimumom kadra. Ipak uz njihove maksimalne napore svi pacijenti su zbrinuti.

-Za sada uspevamo da organizujemo sve službe ali uz ogromno zalaganje zaposlenih jer su nam dodatno  dva lekara  i tehničar u Specijalnoj bolnici koja je u kovid sistemu. –rekla je dr Stojković.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Moravičkom okrugu potvrđena su još 133 slučaja zaraze koronavirusom.

COVID19 je potvrđen kod 85 osoba iz Čačka, 7 iz Gornjeg Milanovca, 15 iz Lučana i 26 iz Ivanjice. U obzir su uzeti rezultati PCR i antigenskog testiranja.

Sa analize je stiglo 414 uzoraka. Procenat testova čiji je nalaz pozitivan na virus korona iznosi 32.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *