“Eh da je mama živa da vidi koliko smo srećni” – Porodici Jovanović iz Ivanjice uručeni ključevi nove kuće (VIDEO)

Ostali su bez majke i tu tugu niko ne može ugasiti u srcima troje mališana iz ivanjičkog sela Opaljenik. Ipak činjenica da ih humani ljudi nisu zaboravili, Danijeli, Milošu i Davidu vraća veru u bolje sutra.

Dok su njihovi vršnjaci maštali o skupim telefonima, računarima i dobroj zabavi, mali Jovanovići sanjali su krevet, toplu garderobu, vodu i kupatilo… I tako na Danijelin 11. rodjendan dogodilo se čudo. Sva dobra srca ovog sveta udružila su se kako bi Jovanoviće uselili u novu kuću.

Nakon što je tužna i bolna priča ove dečice potresla Srbiju, počela je da stiže pomoć sa svih strana. Nehumani uslovi u kojima su mali Jovanovići provodili dane i noći polako su postajali prošlost a novi dom sa svetlim, čistim sobama, kuhinjom i kupatilom, nikao je pokraj oronule kuće. Danas im je predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, predao ključeve kuće.

Crkvena opština Brezova, u saradnji sa MZ Opaljenik i Udruženjem građana za naprednije selo, pokrenula je akciju pomoći porodici Jovanović  nakon čega se usključila lokalna samouprava i veliki broj humanih ljudi.

Samohrani otac, Momčilo Jovanović, nije krio suze radosnice jer je posle dužeg vremena radost obasjala i njegovu porodicu.

Donatora u ovoj akciji bilo je mnogo iz ivanjičke ali i drugih opština u Srbiji. Njihova humanost osvetlila je put mališanima koji će, kada odrastu, nastaviti putem popločanim plemenitošću i dobrotom.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *