Predstavnici Kancelarije za javna ulaganja u Ivanjici (VIDEO)

Predstavnici Kancelarije za javna ulaganja na čelu sa v.d. zamenikom direktora, Sandrom Nedeljković, sastali su se sa čelnim ljudima Ivanjice gde su razmatrali posledice i način sanacije šteta nastalih usled elementarnih nepogoda kao i plan preventive za naredni period.

Iako su u ovom trenutku sredstva Kancelarije za javna ulaganja prioritetno usmerena na zdravstvenu krizu u zemlji , investiranja  u lokalne zajednice biće nastavljena  a to podrazumeva spremne projekte uz kompletnu tehničku dokumentaciju, o čemu se na današnjem sastanku takođe govorilo.

Sistem civilne zaštite do 2014. godine bio je ’’uspavan’’ jer se na području Srbije nisu dešavale ozbiljnije elementarne nepogode.  Sada se na ovu temu mora razmišljati gotovo svakodnevno.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, ocenio je današnji sastanak veoma konstruktivnim i najavio planirane kapitalne projekte za Ivanjicu.IL-Kancelarija-za-javna-ulaganja-sandra-nedeljkovic- Predstavnici Kancelarije za javna ulaganja u Ivanjici (VIDEO)

On je istakao da je jačanje jedinica civilne zaštite i formiranje dobrovoljnog vatrogasnog društva, jedan od prioriteta u odbrani od elementarnih nepogoda.IL-Kancelarija-za-javna-ulaganja-sandra-nedeljkovic-opstina-ivanjica- Predstavnici Kancelarije za javna ulaganja u Ivanjici (VIDEO)

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima do sada je na području ivanjičke opštine projektno investirala 175 milona i 30 miliona za pomoć građanima pri sanaciji štete.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *