Lučani: Predsednik upriličio doček uspešnom paraolimpijcu

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović sa saradnicima je upriličio prijem za našeg sugrađanina, paraolimpijca Nemanju Matijaševića, predsednika Paraatletske reprezentacije Srbije, Zorana Mićovića i selektora reprezentacije Jovana Đukića.

-Nemanja Matijašević iz Lučana je veliki sportski talenat koji je za kratko vreme u paraolimpijskom sportu napravio vrhunske rezultate, osvojivši drugo mesto na Evropskom prvenstvu u Berlinu 2018. godine a na svetskom prvenstvu koje je održano prošle godine u Dubaiu bio je peti. Ozbiljan je kandidat za učešće i medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju koje su zakazane za 2021. godinu kao i takmičar koji je na samom početku uspešne karijere i velikih sportskih rezultata koje će nesumljivo dostići. Nemanja je nosilac priznanja „Sportista godine opštine Lučani. – rekao je Milivoje Dolović, predsednik opštine.

On je izazio ogromno zadovoljstvo što je Nemanja dostigao značajne rezultate već sa svojih 22 godine i tako, širom Evrope promovisao našu opštine Lučani, iz koje potiče.

-Zbog Nemanje, kao i svih onih koji sport smatraju prioritetom u životu mladih, opština Lučani izdvaja sve više sredstava za finansiranje čak 34 sportska kluba. Takođe, intenziviramo radove na završetku kompletne sportske infrastrukture u opštini koja će moći da podrži i amaterski ali i profesionalni sport u svim disciplinama – ističe predsednik i dodaje da je to jedini i pravi način da se iskaže jedno veliko hvala našem Nemanji kao i svakom našem sugrađaninu koji na viteški način promoviše sporski, zdrav život, ljudske kvalitete, kao i kraj iz kog dolazi.

IL-Lucani-paraolimpijac Lučani: Predsednik upriličio doček uspešnom paraolimpijcu

-U opštini Lučani raspolažemo sa 16 fudbalskih, dva košarkaška, dva odbojkaška kluba, tri borilačkih veština, skijaškim, šahovskim, streljačkim, raznim školama sporta – kaže predsednik opštinskog Spotskog saveza, Miroslav Bogićević, ističući da smo u obavezi da podstičemo sport i tako mladima damo pravac kako bi postali zdravi, hrabri i dobri ljudi.

Predsednik POKS, Zoran Mićović je zahvalio na prijemu istakavši da Lučani kao i čitava Srbija mogu da se ponose sa Nemanjom, jer je velika čast imati vrhunskog sportistu ovakvih potencijala u svom okruženju. On je rekao da je Nemanja sve svoje medalje već uzeo na treninzima koje redovno i vredno odrađuje sa ogromnom posvećenošću uz sportsku sreću koja je na njegovoj strani. Jer na prvenstvima se medalje samo dodeljuju a na treninzima  zapravo osvajaju.  Imnače, u ovom delu Srbije imamo pola reprezentacije – navodi Mićović. On takođe ističe da je velikog šampiona izrodilo ovo malo mesto, a najlepše od svega je to što su njegovi lučanski drugovi proslavljali svaki njegov uspeh.

Nemanja Matijašević je ovom prilikom, pored reprezentaciji, selektoru, treneru i opštini, posebnu zahvalnost izrazio svom drugu Aleksandru Jevremoviću, profesoru fizičke kulture u OŠ „Milan Blagojević“ Lučani, koji je bio najuporniji da Nemanja stigne do reprezentacije. Zahvalio se i medijima, posebno lučanskim, što isprate svaki njegov nastup.

-Lako sam na njemu prepoznao sve sportske potencijale, plasirao ga do reprezentacije i vinuo ga u sportske visine. Nemanja je nebrušeni dijamant koga je medalja prepoznala i odmah zablistala oko njegovog vrata. Ponosan sam na njega jer tek slede njegove pobede – ističe  Aleksandar Jevremović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *