Završni dan dečije nedelje (VIDEO/FOTO)

Najradosnije trenutke u okviru Dečije nedelje mališani su delili sa animatorima u kostimima veselih lutki, Maše i Miše. Danas je predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović,u pratnji razigranih lutki obišao tri ivanjička vrtića. Najmlađi sugrađani nisu skrivali radost zbog ove zanimljive posete u okviru koje su igrali sa Mašom i Mišom, a nakon toga uživali u slatkišima i poklonima kojima ih je darivala lokalna samouprava.

U vrtiću ‘’Pahuljica’’ na Bukovici dečica su pripremila i poklon za prvog čoveka opštine koji im je obećao da će učiniti sve kako bi njihovo detinjstvo bile lepše i bezbrižnije u Ivanjici.

Razdragani mališani u vrtiću ‘’Zvončica‘’ na Mrkovčevcu kroz igru, druženje i pesmu, podelili su vesele trenutke sa animatorima, a za predsednika opštine pripremili su prigodan poklon u kome su ispisali svoje želje. Uz konstataciju da su njihovi zahtevi skromni i opravdani, Mitrović je rekao da će se lokalna samouprava potruditi što pre da reči, tačnije želje, pretvori u delo.IL-vrtici- Završni dan dečije nedelje (VIDEO/FOTO)

Uz poštovanje svih mera zaštite nasmejani mališani  dočekali su Mašu i Mišu i u vrtiću ‘’ Đurđevak‘’ . Uz dečije hitove i slatkiše potvrdili su slogan dečije nedelje da je podeljena sreća dva puta veća.

Mališani ne samo da su bili veseli, oni su pokazali da su pravi domaćini, jer su pripremili cast za svoje goste.

Završnog dana Dečije nedelje u OŠ ‘’Kirilo Savić’’ i OŠ ‘’Milinko Kušić’’ posađeno je po  drvo generacije, a u OŠ ‘’Sreten Lazarević’’ u Prilikama mališani su zamenika predsednika opštine Ivanjica, Nenada Glavinića dočekali uz prigodan program. Tom prilikom Glavinić je školi poklonio lap-top i slatkiše i razgovarao sa direktorom Miladinom Božovićem o potrebama ove obrazovne ustanove kako bi deca imala kvalitetnije obrazovanje.

Mališane na Bukovici posetio je predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, i u druženju sa njima saslušao želje i potrebe školaraca koji su se najviše obradovali slatkišima, loptama i veselim animatorima.

Predškolci u OŠ’’ Milinko Kušić’’ spremili su prigodan program za predstavnike  lokalne samouprave, kao i poklon za predsednika.

Nakon toga igrali su i pevali sa Mašom i Mišom uživali u Dečijoj nedelji.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, zahvalio se svima koji su doprineli da mališani na najlepši način obeliže Dečiju nedelju.

-Zahvaljujem se mališanima koji su svojim osmesima mojim saradnicima i meni ulepšali ovu nedelju. Nadam se da smo uspeli da im uzvratimo, a njihove želje i potrebe ozbiljno smo shvatili i ispunićemo ih u najkraćem roku. Zahvaljujem se sponzorima, Matovac doo, AD Proleter, MV Petrović, AD Putevi, AZTR Momo, Punišići,  Žitopromet-Ivanjica, porodicama Milutinović i Đoređević. Takođe se zahvaljujem organizaciji Crvenog krsta iz Ivanjice i Požege koji su nam  ustupili rekvizite za animatore. –rekao je Mitrović.

Iako je aktuelna epidemiološka situacija ograničila aktivnosti , Dečija nedelja u Ivanjici obeležena je veselo u duhu ovogodišnjeg slogana.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *