IVANJICA: Beskrajna tuga pod kapom nebeskom-Mali Jovanovići bez osnovnih uslova za život (VIDEO)

Mali Jovanovići  iz ivanjičkog zaseoka Oplajenik su sjajna deca koja odrastaju bez osnovnih uslova za život. Toliko tuge i bola koje mališani hrabro nose na svojim nejakim plećima, nije odavno zabeleženo pod kapom nebeskom.  Osim što ih je život lišio svega dostupnog njihovim vršnjacima, oni nemaju kupatilo, toplu vodu, pa čak ni dovoljno kreveta za spavanje. Najmlađa Danijela (11) noći provodi sklupčana na fotelji, dok malo stariji brat David (12) postelju deli sa ocem Momčilom. Kažu nije im teško da se ’’malo pomuče’’ kako bi najstariji brat Miloš (14) imao svoj krevet. Tugu ove dece beskrajnom čini  i nedavna nezgoda koja je zadesila njihovu majku Sandru. Ona je pala sa ruiniranih stepenica kuće i ostala trajno nepokretna.

Komšije kažu da u okruženju nema porodice koja živi u lošijim uslovima. Kuća im je u katastrofalnom stanju.  Bez ikakvih primanja  Jovanovići su sami pokušavali da nešto urade, ali prostorije su nebezbedne za život. Na samom ulazu tek malo gvožđa i betona sa ogromnim rupama preko kojih je stavljeno kamenje. Starii, neupotrebljivi nameštaj, dotrajala stolarija, propao daščani pod, bez vode, Jovanovići se bukvalno muče.

il-deca-jovanovici IVANJICA: Beskrajna tuga pod kapom nebeskom-Mali Jovanovići bez osnovnih uslova za život (VIDEO)

Crkvena opština Brezova u saradnji sa MZ Opaljenik i Udruženjem građana za naprednije selo pokrenula je akciju pomoći porodici Jovanović za izgradnju kuće u kojoj bi mališani mogli da imaju bezbrižno detinjstvo. Predstavnici lokalne samouprave sa pokretačima akcije obišli su danas porodicu Jovanović.

il-jovanovici-kuca-1 IVANJICA: Beskrajna tuga pod kapom nebeskom-Mali Jovanovići bez osnovnih uslova za život (VIDEO)

 

Danijela, David i Miloš veruju u bolje sutra koje zavisi isključivo od ljudi dobre volje.

Broj žiro-računa za izgradnju doma porodici Jovanović je : 200-3212130101915-09 –Udruženje građana za naprednije selo Brezova.

il-jovanovici-kuca IVANJICA: Beskrajna tuga pod kapom nebeskom-Mali Jovanovići bez osnovnih uslova za život (VIDEO)

You may also like...

6 Responses

 1. Milan kaže:

  Molim redakciju za informacije o deviznom racunu.

 2. Nevena kaže:

  Br telefona je 064/240-27-40
  Momčilo Jovanović, otac dečice.

 3. Marija kaže:

  Poštovani, pošaljite broj telefona od te porodice.

 4. Djordje kaže:

  Kome da se javim za donaciju u namestaju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *