Ivanjičkim kafedžijama dozvoljen rad u zatvorenom do 21 čas, bašte do 23 časa

Izmenom i dopunom Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID 19, dozvoljeno je da ugostiteljski objekti rade do 21 čas u zatvorenom prostoru, tačnije do 23 časa na otvorenom (bašte). Ova odluka važi i za teritoriju opštine Ivanjica uz pridržavanje svih zaštitnih mera koje je propisala Vlada RS.

Dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID 19, za vreme boravka na javnim mestima i u zatvorenom prostoru, građani su dužni da zbog sprečavanja širenja zarazne bolesti obavezno nose zaštitne maske i održavaju međusobno rastojanje od najmanje jedan i po metar između dva lica koja ne borave u istom domaćinstvu.

U javnom, drumskom i železničkom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Roditelji maloletne dece ili dece sa posebnim potrebama, odnosno njihovi staratelji, dužni su da obezbede deci da nose zaštitnu masku.

Autobuski prevoznici sa registrovanim redom vožnje u međumesnom prevozu putnika u drumskom saobraćaju u obavezi su da do 1. septembra 2020. godine obavljaju polaske za koje postoje iskazane potrebe putnika, ali ne manje od 25% polazaka sa registrovanih redova vožnje. Od 1. septembra 2020. godine do 1. marta 2021. godine u obavezi su da obavljaju polaske za koje postoje iskazane potrebe putnika, ali ne manje od 25% polazaka sa svakog registrovanog reda vožnje, nakon čega je neophodno da prevoz obavljaju u skladu sa registrovanim redom vožnje.

Autobuski prevoznici sa važećim međunarodnim dozvolama za prevoz putnika u drumskom saobraćaju do 1. marta 2021. godine obavljaju polaske sa odobrenog reda vožnje koji je sastavni deo dozvole samo kada postoje iskazane potrebe za određenim međunarodnim prevozom putnika, kao i odobrenje stranih država za obavljanje prevoza putnika na njihovoj teritoriji usklađeno sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, nakon čega je neophodno da prevoz obavljaju u skladu sa važećim međunarodnim dozvolama.

Dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19, pravna lica ovlašćena za izdavanje registracionih nalepnica mogu izdavati registracione nalepnice za motorna i priključna vozila upisana u jedinstveni registar vozila nezavisno od činjenice koju oznaku registarskog područja nosi vozilo.

 

il-kafic Ivanjičkim kafedžijama dozvoljen rad u zatvorenom do 21 čas, bašte do 23 časa

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *