Mitrović : Spremno dočekujemo zimu i snegove

Meteorolizi su narednih dana najavili snežne padavine u predelima višim od 400 metara. U ivanjičkoj opštini spremni su za predstojeću zimu mada je sneg od pre dvadesetak dana pokazao da faktor iznenadjenja uvek postoji.

Na sednici lokalnog Štaba za vanredne situacije koja je održana krajem nedelje, urađena je analiza trenutnog stanja i doneti zaključci unapređenja celokupnog funkcionisanja u zimskim  okolnostima.

  • IL-momcilo-mitrovic-sneg Mitrović : Spremno dočekujemo zimu i snegoveSve službe zadužene za praćenje i održavanje redovnog stanja u zimskom periodu, na području naše opštine, opremljene su potrebnom mehanizacijom sa dovoljnim količinama soli i rizle za ovu godinu. Spremno dočekujemo zimu, mada određeni faktor iznenadjenja uvek postoji. Zatražili smo od Centra za socijalni rad i Crvenog krsta spisak socijalno ugroženih i bolesnih lica kako bismo mesta gde oni žive  svrstali u prvu grupu  prioriteta. Nadamo se da će pre obilnijih snežnih padavina naši saradnici uspeti da obiđu čitav teren i dostave nam potrebne podatke. Usvajanjem plana prioriteta čišćenja putnih pravaca pod prvu grupu spadaju i naseljena mesta kao i putevi kojima deca idu u školu. – rekao je Momčilo Mitrović, zamenik komandanta lokalnog Štaba za vanredne situacije.

IL-sneg-bratljevo Mitrović : Spremno dočekujemo zimu i snegove

On je apelovao na sve stanovnike udaljenih područja  ivanjičke opštine da nabave dovoljne količine medikamenata (lekova) kako bi u slučaju vanredne situacije bili obezbeđeni lekarskom terapijom.

  • Na sednici Štaba razmatrali smo i rad naše ekipe GSS-a koja će dobiti novu i adekvatniju opremu za rad u vanrednim situacijama tako da u slučaju potrebe mogu brzo i efikasno reagovati.-zaključio je Mitrović.

Snežne padavine uz pad temperature zadržaće se do petka.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *