Sud u Ivanjici treći u Srbiji po broju rešenih starih predmeta

Osnovni sud u Ivanjici je za povećanje broja rešenih starih predmeta u odnosu na isti period prethodne godine dobio treću nagradu, odlučila je komisija Vrhovnog kasacionog suda. Najbolji u ovoj kategoriji je Privredni sud u Beogradu, dok je druga nagrada pripala Osnovnom sudu u Lazarevcu.

  • Dobili smo treću nagradu u prvoj kategoriji gde se beleži najveće povećanje broja rešenih starih predmeta i delimo je sa kolegama iz Bujanovca. Ako govorimo o konkretnim brojkama, radi se o 411 predmeta rešenih tokom ove godine. Taj broj u 2016. bio je 267, pa beležimo porast od 144 predmeta”, rekla je za InfoLIGU Snežana Bjelogrlić, predsednica Osnovnog suda u Ivanjici, koja je nagradu na Godišnjem savetovanju sudija u Vrnjačkoj Banji primila iz ruku predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomira Milojevića.

IL-nagrada-za-sud-u-ivanjici Sud u Ivanjici treći u Srbiji po broju rešenih starih predmeta

Osnovni sud u Ivanjici već nekoliko godina unazad beleži dobre rezultate u rešavanju sudskih sporova, pa su prošle godine dobili priznanje za doprinos kvalitetu efikasnosti pravde u Srbiji.

Početkom ove godine u ivanjičkom osnovnom sudu bilo je nerešeno ukupno 6.004 predmeta, dok je ta cifra sa 1. oktobrom pala na 4.776. Aktivno se radi na smanjenju ukupnog broja predmeta, kako im novi ne bi postali stari.

Bjelogrlićeva smatra da građanima rad suda treba biti transparentan, da se zna šta se u njemu radilo poslednje četiri godine.

  • Mi smo ovaj sud primili sa 10.252, a sada imamo 4.776 predmeta. U međuvremenu smo novom sistematizacijom povećali broj sudija na 10, što ovde nikada do sada nije bio slučaj. Veoma sam ponosna na nagradu koju smo dobili. Prvo sam se zahvalila svojim saradnicima i čestitala im proizvod zajedničkog rada. Znači nam jer smo dobili priznanje za veliki trud koji smo uložili, a daje nam i podstrek da uložimo i dodatne napore kako bismo u što kraćem vremenskom periodu rešili što veći broj nerešenih predmeta. Tako ćemo smanjiti broj onih koji nosimo kući i njima se bavimo čak i vikendima”, kaže Snežana Bjelogrlić.

Snežana Bjelogrlić je na čelo Osnovnog suda u Ivanjici došla u decembru 2013. godine kao vršilac dužnosti, dok je za predsednika izabrana u maju 2014. Paralelno sa poslovima vođenja ove pravosudne institucije bavi se i sudijskim poslom, a planira i da pokrene akciju uređenja zgrade, jer sud naredne godine obeležava 180 godina postojanja.

U Osnovnom sudu u Ivanjici ukupno je zaposleno 33 radnika, 26 na neodređeno i 7 na određeno radno vreme.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *