Skupština SSI o novom Zakonu o sportu

Na redovnoj sednici Sportskog saveza opštine Ivanjica najveće interesovanje i raspravu izazvala je tačka koja se tiče kategorizacije sportskih organizacija kao i pravilnik o odabiranju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju interesi i potrebe gradjana iz oblasti sporta na teritoriji opštine Ivanjica.

Novi Zakon o sportu uslovio je izmene u dosadašnjem radu ,finanisranju klubova i sportskih organizacija, pa će od 2018. godina Komisija koju je osnovala lokalna samouprava biti zadužen za ovu oblast.

IL-SSI-skupstina-2 Skupština SSI o novom Zakonu o sportu

Nikola Ivanović, lice zaduženo za oblast sporta ispred lokalne samouprave, govorio je o izmenama koje donosi novi Zakon i pozvao predstavnike klubova na zajednički sastanak u cilju dogovora i pripreme potrebne dokumentacije.

Radi bržeg prilagodjava novom načinu finansiranja i efikasnijeg funkcionisanja klubova, sekretar Sportskog saveza optine Ivanjica, Miladin Božović, istakao je da će svima biti pružena pomoć u smislu edukacije kako bi sportski kolektivi što bezbolnije prošli kroz zakonsku transformaciju.

IL-SSI-skupstina-3 Skupština SSI o novom Zakonu o sportu

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *