Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Najbolji sportisti u 2016. godini po izboru Sportskog saveza opštine Ivanjica i sportskih novinara su,  Ana Subotić iz AK ‘’Javor ‘’ i Milovan Milović iz FK ‘’Javor Matis’’.

IL-SG-Ana-Subotic-Milovan-Milovic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Za najuspešniji kolektiv proglašen je FK ‘’Javor Matis’’ dok je Duško Jaćović,  iz OKK ‘’Ivanjica’’,  poneo titulu prvog trenera. U mladjim konkurencijama pehar su podigli,  Teodora Jeremić iz OKK ‘’Ivanjica’’ i  Strahinja Poledica predstavnik  KK ‘’Javor’’. Posebna  priznanja  najuspešnijim  sportskim radnicima  u protekloj godini dodeljena  su Rašku  Milosavljeviću  –  OKK ‘’Ivanjica’’  i Dragoslavu Radojeviću  –  SK ‘’Golija’’. Najpopularniji  sportista po  izboru  slušalaca  Ivanjičkog  radija  je  Milorad Kolaković KMF ‘’Ivanjica’’.

IL-sportista-godine1 Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Priznanja su dodelili, predsednik  SSI Dragoslav Lazović, predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović i potpredsednik SSI, Miroslav Ristić.

IL-sportista-godine Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Najbolji sportisti

1.Milovan Milović – FK ‘’Javor  Matis’’

IL-SG-Milovan-Milovic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Ima najveći boroj provoligaških utakmica u saveznom rangu takmičenja 329. Prvi je na listi večitih u FK Javor. Igrao je u Partizanu, Vojvodini, OFK-i, Dinamu iz Tirane, Obliću i Bežaniji, ali se uvek vraćao i pomagao Javoru. Šest godina uspešno nosi kapitensku traku ivanjičkog prvoligaša, debitoavao 1999. godine i još uvek važi za omiljenog medju fudbalerima i publikom.

2.Lišanin Gligorije -KMF ‘’Ivanjica’’

IL-SG-Gligorije-Lisanin Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Od osnivanja KMF Ivanjica jedan je od glavnih igrača i najbolji strelac ekipe. Pored sjajnog osećaja za gol odlikuje ga velika borbenost i požrtvovanost. Nosilac je mnogih individualnih priznanja, osvajač mnogobrojnih turnira, jedne zlatne i tri srerbne medalje na MOSI igrama. U 2016.godini najzaslužniji je za istorijski uspeh KMF Ivanjica, osvajanje drugog mesta u Drugoj ligi  Zapadne Srbije. Proglašen je za najboljeg igrača nekoliko  prestižnih turnira u malom fudbalu, a svojim majstorijama oduševljava publiku.

3.Luka Mandić -OKK ‘’Ivanjica’’

IL-SG-Luka-Mandic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Igrač seniorske ekipe OKK ‘’Ivanjica’’. U 2016. godini bio je jedan od najboljih igrača ekipe sa prosekom od 17 poena, 5 skokova  i 3 asistencije po meču za seniorski tim, dao je nemerljiv  doprinos  za osvojeno prvo mesto na tabeli Druge muške lige Zapad u prvom delu prvenstva. Odlikuje se velikim timskim  duhom , pobedničkim  mentalitetom, posvećen je saigračima pa se može reći da je jedan od lidera tima.

3.Dalibor Drašković OKK ‘’ Ivanjica’’

IL-SG-Dalibor-Draskovic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice
Najkorisniji igrač juniorske lige Srbije u 2016.godini. Odličnim partijama u dresu OKK ‘’Ivanjica’’  ističe se već duži  vremenski  period, trenutno  je jedan od najboljih  igrača seniorske ekipe. MVP kadetske i juniorske lige sa prosekom od 25 poena i 17 skokova po utakmici.

Najbolje sportistkinje

1.Ana Subotić -Atletski klub ‘’ Javor ‘’

IL-SG-Ana-Subotic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Ispunjenjem A Olimpijske norme za učešce na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiro 2016.godine na maratonu u Roterdamu rezultatom  2,36,51 ona je po drugi put u istoriji ivanjičkog sporta ostvarila Olimpijski standard i stala u red najboljih sportista Olimpijskog tima Srbije.

Po tablicama ASS za 2016. godinu najbolja maratonka Srbije rezultat  2,36,51 Roterdam Holandija. Po tablicama regionalnih saveza za 2016. godinu najbolja maratonka regiona Srbija, Hrvatska, Slovenija, BIH, Crna Gora.  Pobednica regionalnog prvenstva u polumaratonu Banja Luka.Pobednica i osvajač medalja na više domačih i medjunarodnih trka tokom 2016. godine. Po rezultatima u 2016.godini kandidat za ucešče na Svetskom prvenstvu u Londonu 2017. godine u disciplini maraton.

2.Perišić Milica – Ženski odbojkaski klub ‘’Ivanjica ‘’

IL-SG-Milica-Perisic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Uspesi ŽOk Ivanjica ne mogu se zamisliti bez jedne devojke. Van terena ona je mirna i povučena a na terenu pravi kapiten i uzor njenim mlađim saigračicama, uvek spremna da motiviše i povuče ekipu kada joj ne ide. Ekipa koju je predvodila napravila je niz istorisjkih uspeha, ona je nekoliko puta proglašena za najbolju igračicu turnira, osvajala je sa svojim saigračicama i MOSI igre, a 2013. godine proglašena je za sportistu godine opštine Ivanjica, najboljeg sportistu po izboru novinara kao i najpopularnijeg  sportistu po izboru slušalaca Ivanjičkog radija.Predvodila je ekipu  i 2015. godine kada je izboren ulazak u  Prvu lige Srbije-istorijski uspeh ivanjičke ženske odbojke.

3.Danijela Mićić – Streljačka družina ‘’Boško Petrović ‘’

IL-SG-Danijela-Micic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Član je Streljačke družine  ,,Boško Petrović. Takmiči se u disciplini  serijska vazdušna puška u kategorijama  juniorke i seniorke.   U toku 2016. godine učestvovala je na prvenstvima Republike Srbije  u obe kategorije,  takodje i na kupovima i prestižnim turnir takmičenjima. Postizala je odlične rezultate.

Najbolji mladi sportisti:

1.Poledica Strahinja – Karate klub  ‘’Javor’’

IL-SG-Poledica-Strahinja Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Karate  trenira sedam godina i nosilac je braon pojasa. U 2016. godini takmičio se u kategoriji kadeta (2002. 2001. i deo 2000. godišta) u disciplinama kate (apsolutna, braon i crni pojas) i borbe ( do 57 kg). Ima 36 osvojenih medalja, od čega 8 osvojenih u 2016.godini.

2.Veđić Milan – OKK ‘’ Ivanjica ‘’

IL-SG-Milan-Vedjic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Član je kadetske ekipe OKK  ‘’Ivanjica’’. Košarkom se bavi od svoje sedme godine. Sa ekipom uspeo da zabeleži istorijski uspeh u kategoriji pionira, osvojili su prvo mesto Regionalne lige Zapadne Srbije. Njegov prosek postignutih koševa po utakmici je 25. Omiljen je medju svojim saigračima a o kakvom potencijalu je reč najbolje govori to da se već priključio seniorskoj ekipi OKK ‘’Ivanjica’’.

3.Ivan Jovanović  – Streljačka družina  ‘’Boško Petrović’’

IL-SG-ivan-jovanovic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Takmiči se u disciplini  standardna vazdušna puška u ‘’B’’ programu u kategoriji kadeti i mladji juniori i u  ‘’A’’ program za juniore.  Takodje se takmiči u serijskoj vazdužnoj  pušci u kategoriji pionira i juniora. Pored toga takmičio se i u  ‘’B’’ programu  malokalibarskog oružja u kategoriji kadeta u više disciplina. Tokom 2016. godine postizao je izvanredne rezultate.

Najbolje mlade sportistkinje

1.Teodora Jeremić –  OKK ‘’Ivanjica’’

IL-SG-Teodora-Jeremic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Članica juniorske, pionirske I mladje pionirske ekipe OKK ‘’Ivanjica’’. Rodjena je 2004. godine I najbolji je igrač tima u sve tri kategorije. U 2016. godini redovno je pozivana na reprezentativne treninge pionirske Reprezentacije Srbije. Predvodi ekipu po broju postignutih koševa, omiljena je medju saigračima. Kažu da joj se smeši svetla sportska budućnost.

2.Katarina Čakarević  – Ženski odbojkaški klub  ‘’ Ivanjica ‘’

IL-SG-Katarina-Cekerevac Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Učenic je Gimanzije. Odbojku trenira od 8. godine. Bila je sportista generacije u osnovnoj školi. Pre tri godine izborila je mesto u prvom timu. Najbolji dosadašnji uspeh je ulazak sa ekipom u Prvu ligu. U mladjim selekcijama postiže izuzetne rezultate i omiljena je medju saigračicama.

3.Jolović Angelina – Karate klub ‘’Javor’’

IL-SG-Angelina-Jolovic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Nosilac je braon pojasa. Karate trenira od svoje šeste  godine. Osvajala je prva mesta u Užicu i Čačku u borbama, treće mesto u katama u Aranđelovcu, drugo u Čigoti, do sada ima 27 osvojenih medalja. Učestvovala je i na prvenstvu Srbije u karateu.

Najbolji klubovi

1.FK Javor MATIS

IL-SG-FK Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Nebrojeno puta do sada oni su zlatnim slovima pisali  istoriju svog kluba. Mogu se pohvaliti  vekom postojanja,  sjajnim rezultatima, inovacijama  i  standardima koje su postavili pred svoje kolege i konkurente u ovom sportu. U protekloj godini okrenuli su još jednu uspešnu, istorijsku stranicu I zabeležili najveći uspeh kada je reč o sportu  i fudbalu u našem gradu. Zajedno sa svojim vernim navijačima dosanjili  su vekovni san i zaigralu u finalu KUP-a Srbije, najmasovnijem i najelitnijem takmičenju u našoj zemlji.

2.OKK ‘’Ivanjica’’

IL-SG-OKK Izabrani najbolji sportisti Ivanjice
Postoji od 2002. godine. U svim takmičarskim selekcijama broji 155  devojčica i dečaka.  Klub je zaživeo kao sportska organizacija koja okuplja i afirmiše mlade košarkaše da bi ubrzo počeo da se brojčano  širi i beleži  dobre rezultate. Mladi košarkaši ozbiljno su zavoleli ovaj sport i uz profesionalan trenerski rad počeli da napreduju.
U klubu ima šest  takmičarskih selekcija i četiri školice košarke koje okupljaju šeždesetak mališana. Seniorska ekipa OKK ‘’Ivanjica’’  zauzela je 1. mesto na kraju jesenjeg dela prvenstva, dok su junior bili  osmi na nivou Srbije. Pioniri i mladji pioniri prvaci  su Regionalne lige a posebno treba naglasiti da su kadeti i pioniri obezbedili plasman u kvalitetnu ligu.

3.KMF  ‘’Ivanjica’’ 

IL-SG-KMF Izabrani najbolji sportisti Ivanjice
Osnovan je 2013. godine od grupe ivanjičkih zaljubljenika u čuvenu igru na petoparcu. Odmah su zabeležili  veliki  napredak i već druge sezone  zaigrali u Drugoj ligi  Zapadne Srbije, plasirali su se u sam vrh tabele.  2016.godine nizali su najznačajnije uspehe kluba: četvrtfinale Kupa Zapadne  Srbije, vicešampioni Druge lige a samo je gol razlika uticala da im za slamku izmakne plasma u Prvu ligu. U okruženju su poštovani kao sportski i fer-plej  klub a ovogodišnja  ambicija je mesto u Saveznoj ligi Srbije.

Najbolji treneri

1.Duško Jaćović  – OKK ‘’ Ivanjica’’

IL-SG-Dusko-Jacovic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Dugogodišnji trener ivanjičkih košarkaških klubova. U svojoj karijeri radio kao seniorski i trener mlađih kategorija. Kroz  seniorsku košarku bio deo mnogih uspeha, od prvaka letnje lige, prvaka Druge srpske lige grupa Zapad, Prve srpske lige, pa sve do najvećeg uspeha seniorske, ivanjičke košarke, plasmana u Prvu ‘’B’’  Saveznu ligu SRJ. U mladjim kategorijama sa kadetskom ekipom ostvario plasman u 16 najboljih ekipa Kvalitetne lige SRJ, kao i dva finala Regionalne lige grupa Zapad. 2016. godine sa pionirskom ekipom osvojio Regionalnu ligu grupe Zapad čime je zaokružio 20 godina rada u ivanjičkoj košarci sa  680 utakmica!

2.Marina Nenadić –  Karate klub ‘’Javor ‘’

IL-SG-Marina-Nenadic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Bila je veoma uspešan takmičar u karateu, pre svega u borbama.  Osvojila je preko 120 medalja, bila višestruki prvak države, član Reprezentacije, osvajač medalja na svetskim prvenstvima.  Završila je Visoku poslovno tehničku školu – smer turizam u Užicu i Visoku sportsko zdravstvenu školu – trener borilačkih  sportova u Beogradu.Trenersku karijeru je započela u  karate klubu „Javor“  pre tri godine.  Za to vreme klub je krenuo malo ozbiljnije  da radi na takmičarskom delu  i ubrzo je ostvario značajne  rezultate.  Članovi kluba, za ovaj kratak period, osvojili su  preko 160 medalja – u 2016. godini  65.  Prvi put klub je imao predstavnika na Balkanskom Prvenstvu i  Svetskom Kupu.  Ostvaren je kontinuitet u osvajanju medalja  na Državnim prvenstvima i kupovima.

3.Nebojša Milosavljević  – FK ‘’Javor MATIS’’

IL-SG-Nebojsa-Milosavljevic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice
Prošao sve selekcije Javora kao igrač. Poslednjih pet  godina trener je u stručnom štabu ivanjičkog superligaša. Radio je sa najboljim trenerima u Srbiji : Dodić, Bogićević,  Ristanović, Kuzeljević, Janjić,  Veselinović i Blagojević.  Uz prvi tim radi i kao trener petlića Javora, izuzetno mlade i talentovane generacije fudbalera koja je na Novogodišnjem turniru u Čačku pobedila ekipu  Vojvodine i u finalu izgubila od Partizana. Treba pomenuti da ovaj trener radi i sa decom u FK ‘’Prilike’’ a njegov stručan rad dao je nesebičan doprinos u afirmaciji i postizanju dobrih  rezultata FK ‘’Javor Matis’’.

Isaknuti sportski radnici

Dragoslav Radojević – Skijaški klub ‘’Golija’’

IL-SG-Dragoslav-Radojevic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice

Profesor je  fizičkog vaspitanja u Osnovnoj  školi  ‘’Kirilo Savić’’ u Ivanjici.  Školu  skijanja vodi  od 1984. godine a radio  je na obuci  učenika početnika, naprednih skijaša, i kao trener u klubu sa ekipama učestvovao na mnogobrojnim  takmičenjima. Trenutno  obavlja  funkciju predsednika  SK ‘’Golija’’.  Postizao je zapažene  rezultate na takmičenjima na Torniku, Kopaoniku, Brezovici,  Goču…  Od 2000. godine  radi kao organizator školskog sporta na području opštine Ivanjica.

Raško Milosavljević –  OKK ‘’ Ivanjica’’

IL-SG-Rasko-Milosavljevic Izabrani najbolji sportisti Ivanjice
Član je Upravnog Odbora OKK Ivanjica od 2013.godine. Reč je o uspešnom  preduzetniku  koji je dao nesebičan doprinos u razvoju sporta i košarke u našem gradu. Pomogao je da se obezbede  pristojni uslovi za rad mladjih kategorija košarkaša a nemerljiv je doprinos koji je dao razvoju ženske košarke i afirmacije  OKK ‘’ Ivanjica’’.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *