Usvojen Statut opštine Ivanjica, predsednik Lazović najavio buduće projekte

IL-sednica-so-ivanjica-2019 Usvojen Statut opštine Ivanjica, predsednik Lazović najavio buduće projekte

Nakon dobijene saglasnosti  od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samourave, na današnjoj sednici lokalnog parlamenta usvojen je Statut opštine Ivanjica. Odbornici su izglasali i odluke o korišćenju javnih površina, komunalnim  taksama, taksi prevozu,  izmeni i dopuni  odluke  o Mesnim zajednicama  na teritoriji ove opštine,  utvrdili prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti  za utvrđivanje poreza na imovinu. Podrška je usledila i za formiranje Opštinskog štaba za vanredne situacije, kao i organizaciju i funkcionisanju civilne zaštite. Raspušten je savet Mesne zajednice Luke i za poverenika postavljen je Darko Jerotijević. Imenovani su i novi članovi Upravnih odbora Doma kulture, Doma zdravlja i Doma učenika. Zeleno svetlo dobio je predlog Pravilnika o načinu, kriterijumima i postupku dodele sredstava iz budžeta opštine Ivanjica za podsticanje projekata od javnog interesa koja realizuju udruženja i Pravilnik o utvršivanju javnog interesa. Odbornici su bili složni i oko odluke o angažovanju eksternog revizora za završni račun  budžeta optine Ivanjica za 2018. godinu. Lokalni parlament je podržao novu Odluku o mreži škola u ivanjičkoj opštini koja je prosleđena nadležnim institucijama i ministarsvu na saglasnost.

Usvojena je ostavka Zorice Jeremić na mesto v.d.  direktora ‘’Ustanove za sport i fizičku kulturu’’ a na njeno mesto postavljen je Nikola Leposavić, profesor fizičke kulture i vaspitanja.

Predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, odgovarajući na odbornička pitanja iskoristio je priliku da informiše javnost o značajnim projektima koji će u narednom period biti realizovani. Goruće pitanje puta Pridvorica-Devići, po njegovim rečima biće rešeno tako što će umesto najavljenih 3 kilometra biti urađena čitava deonica od 8, 3 kilometra. Takođe je najavio uz podršku Vlade RS, Kancelarije za javna ulaganja i nadležnih ministarstava uređenje centra grada, rekonstrukciju Nušićeve, Njegoševe i glavne ulice Milinka Kušića.

  • -Biće urađen i dugo očekivani Sportski centar, u planu su dva bazena, tri košarkaška terena i dva terena za tenis. Vrednost ovog projekta je oko 50 miliona dinara i očekujemo maksimalnu podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. U planu je i sređivanje puta Devići-vitlište-Rudno kao i deonice Kušići-Katići preko Štitkova.  Radovi na Goliji su takođe u punom jeku, preko 2 miliona evra biće uloženo na Odvraćenici gde počinje izgradnja tri ski staze, parking za preko 1000 vozila, u visokonaponsku mrežu koja se prostire u pet pravaca investirano je 3,5 miliona evra, a u najavi je i finalizacija gasovoda nakon čega krećemo u priključenje prvestveno industrijske zone i javnih institucija. Radovi na obaloutvrdi u gradskom parku se nastavljaju, a građani će dobiti potpuno novo i lepo uređeno kupalište. Takođe moram istaći da su radovi na dečijem vrtiću u Crnjevu u završnoj fazi.-rekao je Lazović dodajući da je u najavi još nekoliko značajnih investicija o kojima će biti reči u narednom periodu.

You may also like...

1 Response

  1. Milivoje kaže:

    Kada će biti sanirane udarne rupe i popravljena katastrofalno loša putna infrastruktura u centru grada?
    Da li postoje bar neki planovi kako i kada da se ovo sanira, jer ulice našeg grada nikada nisu bile u gorem stanju? Molim administratore da bez obzira na političku privrženost predsedniku objave ovo pitanje jer se tiče svih nas koji u gradu živimo. Dakle pitanje postavljam bez imalo zla ili tendencije da nekoga politički ugrozim, jednostavno kao što svi znamo i vidimo ulice su nam u katastrofalnom stanju, parking umesto na Goliji nedostaje nam daleko više u centru grada jer deca više apsolutno nemaju kuda da idu do škole i natrag
    Da li opštinske vlasti u korealciji sa policijom nameravaju konačno da urade nešto po pitanju nepropisnog parkiranja koje predstavlja ozbiljan problem po bezbednost svih građana Ivanjice?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *