Kako je mala Iskra pobedila najtežu bolest (VIDEO)

Nakon tri duge i teške godine sunce je obasjalo porodicu Zejak iz Guče. Njihova trogodišnja devojčica uspešno je pobedila opaku bolest i sada iskre sreće obasjavaju ovo bezbrižno lice.

IL-iskra Kako je mala Iskra pobedila najtežu bolest (VIDEO)

Medjutim, krajem 2015. godine porodica Zejak bila je daleko od radosti, jer je njihovoj devojčici Iskri Zejak dijagnostikovano teško maligno oboljenje oka. Otac Bracko nerado se seća tih dana, u kojima su pred očima videli samo jedan cilj, a to je izlečenje njihove male devojčice.

IL-iskra2 Kako je mala Iskra pobedila najtežu bolest (VIDEO)

Kako bi devetomesečna Iskra izbegla najkobnije, naši lekari predlagali su da joj se odstrani oko. Međutim, njeni roditelji, Bracko i Ivana, iznašli su drugi način. Uz pomoć prijatelja i poznanika saznali su da lekari belgijske klinike Sent Luis mogu da im omoguće operaciju oka, bez uklanjanja. Da bi započeli proces lečenja u toj bolnici bilo im je potrebno 30 000 eura, a RFZO nije pokrivao troškove. Samo putovanje i potrebne analize, pratili su dodatni izdaci što porodica Zejak nije mogla da sama obezbedi. Ljudi dobre volje su se organizovali i pomogli ovoj porodici u njihovoj najvećoj borbi.

IL-iskra-i-kuma Kako je mala Iskra pobedila najtežu bolest (VIDEO)

Iskra i kumova sestra Mirjana Lončarević

Nakon prvih dobrih rezultata, porodica Zejak se potrudila da i drugi mališani sa istim problemom imaju isti tretman kao i Iskra. Zato je, na njihovu inicijativu RFZO počeo da pokriva troškove teške operacije i lečenja u belgijskoj bolnici.

IL-iskra3 Kako je mala Iskra pobedila najtežu bolest (VIDEO)

Iskra je sada jedna vesela i razdragana četvorogodišnja devojčica, koja ide  u vrtić, druži sa vršnjacima i svaki dan nauči nešto novo, što porodicama koje prolaze kroz isto daje nadu da će sve biti u redu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *