Malinari zadovoljni ishodom sastanka, odustali od protesta

Malinari su odustali od protesta, jer su zadovoljni sastankom sa potpredsednikom vlade Rasimom Ljajićem i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.Na sastanku je, kažu, učinjen pomak kada je reč o zahtevima za klasifikaciju maline.

Predsednik Asocijacije malinara Dobrivoje Radović rekao je novinarima posle sastanka da je Vlada dala čvrste garancije da će od danas da počne kontrolisanje samog klasiranja maline na teritoriji cele Srbije što je, navodi, najveći problem poljoprivrednim proizvođačima.

-Učinjen je veliki pomak. Protest najavljen za sutra odlaže se do daljeg. U utorak će biti novi sastanak.- kaže Radović.

Naveo je da je Vlada odlučila da stane iza poljoprivrednih proizvođača, te da je na sastanku sa ministrima Ljajićem i Nedimovićem prihvaćen zahtev koji se odnosio na kontrolu klasifikacije maline.

Objasnio je da poljoprivredni proizvođači smatraju da se klasifikacija obavlja nestručno i to na štetu malinara koji su na gubitku jer se malina svrstava u drugu i treću klasu.-“Najbitnije nam je sada da se izvrši kontrola klasiranja, da se uvede normalizacija na tržištu i da ne prestane otkup. Novi sastanak zakazan je za utorak, videćemo šta će se uraditi. Mislim da je Vlada zauzela stav da će pomoći”, kaže Radović.

Naveo je da je otkup maline negde bio zaustavljen, ali da je nakon intervencije nadležnih normalizovan.

-Nijednog momenta nismo tražili cenu, ni od Vlade, ni od bilo koga, tražili smo samo da se reguliše tržište na nivou cele Srbije, da se taj kartel izvoznika razbije. Vlada pokušava svim merama preko institucija, mislim da to ide dobrim putem.- naveo je Radović.

Na sastanku je bilo, kaže, i mnogo drugih zahteva Asocijacije i većina, njih 99 odsto je prihvaćeno, među kojima je i zahtev da se smanje troškovi zbog elementarnih nepogoda, na rizičnim područjima pogođenim gradom koji uništava ne samo maline nego i druge kulture.

-Vlada će doneti zaključak da sa 40 odsto ide na 60 odsto osiguranja i povraćaja novca. rekao je Radović.

IZVOR -Tanjug

You may also like...

6 Responses

  1. Jelena kaže:

    I opet samo Radovic nesto dobio…

  2. Marko kaže:

    Ja ne znam ko je ovog Radovica postavio za predstavnika nas malinara, on svake gidine zavlaci narod pregovorima koji nicemu ne vode dok nam ne uzmu malinu u hladnjace a posle nikom nista. Pod hitno postaviti nekog drugog za predstavnika

  3. Suzana kaže:

    Ko kaze da otkupljuju kad opet ne otkupljuju u naredna tri dana padne jedna kap kise otkupa nema bar kod nas u Ivanjici a sta da radimo sa malinom koju smo obrali pre kise ???

  4. Marko kaže:

    Radovicu da li si ti pricao o ceni maline??Zednog preko vode te preveli!Kakvo bre klasiranje!!Ti si prevarant i mesetar!

  5. Komentator kaže:

    Sta je cilj tvog sastanka? Sta si postigao sto ti cobani klasiraju malinu isti kao ti gospodine Radovicu?

    • Marko kaže:

      Ovaj Radovic je pravi glumac!!Umesto cene maline,on prica o klasiranju!Boze pomozi mu ne zna sta radi!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *