Crveni krst Ivanjica – Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Ivanjice u saradnji sa Transfuziološkom službom organizuje ’’ Letnju kampanju dobrovoljnog davanja krvi’’  koja će se održati 28.06. 2018. godine od 8 do 14 časova u  centaru grada ( transfuziološki autobus) i od 9 do 16 časova u  Tehničkoj školi.

IL-lamontana-logo-TEXT Crveni krst Ivanjica - Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi

Potrebe za krvlju su svakodnevne. Optimalne rezerve krvi su 4% na broj stanovnika, da bi krv u svakom momentu čekala pacijenta.

Molimo sve građane koji su i do sada bili odgovorni i davali krv da se odazovu pozivima Crvenog krsta i daju krv. Takođe i sve one koji do sada nisu davali krv, da dođu obave besplatan lekarski pregled i po odobrenju lekara daju krv

Svi učestvujemo u obezbeđivanju dovoljnih količina krvi za pacijente u bolnicama: građani, koji imaju između 18 i 65 godina koji daju krv na akcijama koje organizuje Crveni krst, ovlašćena transfuziološka služba koja prikuplja, testira i priprema krv za primenu kod pacijenata kojima je potrebna radi terapije, lečenja ili izlečenja.

IL-ck-letnja-kampanja-2862018 Crveni krst Ivanjica - Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi

Neohodno je da  ovaj krug nesmetano kontinuirano funkcioniše, jer svako odstupanje u ovoj odgovornoj oblasti može ugroziti nečiji život. Svako od nas poznaje ili nekoga kome je potrebna krv ili kome je krv spasila život. Neki od nas su davaoci krvi a deo građana je već bio među primaocima krvi ili komponenata krvi.

Isključivo od  učešća građana na organizovanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi zavisiće dovoljne rezerve krvi za sve pacijente .

Molimo sve građane da se odazovu pozivima na akcije dobrovoljnog davanja krvi, da bismo bili solidarni jedni prema drugima i da ima rezervi krvi za sve  kojima je to potrebno.

Za sve davaoce obezbeđene su majice I zahvalni ručak.

Krv je jedini lek koji nema alternativu.

„Sve nas povezuje krv”.  “Podeli život,  daj krv”.  „Tvoja krv mi je spasila život“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *