38 godina folklora (VIDEO)

U okviru svečanog obležavanja Dana opštine Ivanjica održan je tradicionalni godišnji koncert folklornog ansambla Doma kulture. KUD „Doma kulture Ivanjica“ ove godine slavi trideset i osam godina postojanja i broji  oko 150 članova od dečijeg do nastarijeg uzrasta.

premiertaxibannertext474 38 godina folklora (VIDEO)

Na svom repertoaru imaju više od trideset koreografija vrsnih koreografa Olge Skovran, Dragomira Vukovića, Dobrivoja Putnika i drugih. KUD od svog postojanja radi pod rukovodstvom koreografa Gordane Spasović, nekadašnjeg člana ansambla „Kolo“.

U okviru koncerta ivanjičkoj publici predstavili su se i igrači iz prijateljskih kulturno-umetničkih društava iz Požege, Čačka i Lučana sa igrama iz Leskovca i Srbije, i koreografijama Crnorečje, Levač i Dragačevo.

Posebne emocije na sceni izazvalo je opraštanje ansambla od igrača Anđele Milunović i Nikole Milosavljevića , koji se zbog fakultetskih obaveza pozdravljaju sa folklornom karijerom.

One thought on “38 godina folklora (VIDEO)”

  1. Odlican koncert folklornog ansambla,svaka cast.
    Osim sto su dva snimatelja amatera stajala na sred sale i zaklonili vidik polovini sale ali to je verovatno propust Doma kulture

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *