Nušićijada na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)

Ivanjička Nušićijada imala je veoma zapaženu promociju na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

U okviru štanda TO regija zapadna Srbija organizatori su prezentovali trodnevni festival kulture i zabave, humora i vedrog duha, koji stanovnike ove varoši i sve njene posetioce vremeplovno vraća u vreme sa kraja 19. veka.

IL-sajam-nusicijada-2018 Nušićijada na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu (VIDEO) IL-sajam-nusicijada-2018-3 Nušićijada na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)

Čitava čaršija postaje jedna velika pozornica na kojoj se smenjuju kulturni, zabavni i edukativni sadržaji, kostimirani Nušićevi regruti defiluju ulicama grada, a satira vreba iza svakog ćoška, namerna i ona spontna nastala shodno vremenu i trenutku.

Jedinstvena po formi i programskom sadržaju Nušićijada iz godine u godinu privlači sve više posetilaca, kaže direktor TO Ivanjica, Radomir Lišanin.

IL-sajam-nusicijada-2018-lisanin Nušićijada na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)

  • Nušićijadu je prošle godine posetilo oko 60 000 turista. Ako znamo da je na prvom obnovljenom festilavu,  2010. godine, bilo 10 000 gostiju onda je jasno koliko se progresivno razvijamo. Traži se mesto više tih dana u Ivanjici i mogu reći da je ovaj festival postao svojevrsni brend Srbije. Zato, ne propustite priliku da od 24. do 26. avgusta budete naši dragi gosti.– kazao je Lišanin.

IL-sajam-nusicijada-2018-1 Nušićijada na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)

Prisutne je pozdravio i predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

IL-sajam-nusicijada-2018-lazovic Nušićijada na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)

  •  Koristim priliku da se zahvalim što ste  ovde sa nama jer to govori da prepoznajte značaj i veličinu naše Nušićijade. Ne bih puno govorio o samom festivalu! Činjenica da je Ivanjica već pola veka dom Nušićijade, i one usnule i ove probudjene, to jest obovljene, dovoljno govori o  potrebi ljudi da festival postoji i razvija se iz godine u godinu. Trudićemo se da ovu manifestaciju koja je namenjena svim nacijama i svim generacijama, i dalje  razvijamo oslanjajući se na prepoznatljiv programski model satkan od kulturnih, edukativnih i zabavnih sadržaja. Teško je rečima opisati taj duh veselja i humora koji gospodari Ivanjicom tokom festivalskih dana, pa koristim priliku da vas pozovem da lično dođete i doživite jedinstveni ambijent Nušićijade. –rekao je Lazović.

IL-sajam-nusicijada-2018-nusic Nušićijada na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)

Nakon promotivnog filma o Nušićijadi prisutnima se obratio i sam Nušić, glumac Milan Milosavljević , pozivajući sve da i ove godine budu viđeni u Ivanjici od 24. do 26. avgusta.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *