Uskoro poznata precizna trasa autoputa kroz Ivanjicu

Ministarstvo gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture – Sektor za prostorno planiranje i urbanizam, organizuje Rani javni uvid povodom izrade Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora Beograd – Južni Jadran, deonica Požega – Boljare (autoput E-763).

Rani javni uvid održaće se u periodu od 26. februara do 12. marta 2018. godine na zvaničnim internet stranicama nadležnog ministarstva za poslove prostornog planiranja i jedinica lokalnih samouprava u obuhvatu planskog dokumenta, odnosno u zgradama skupština opština Požege, Arilja, Ivanjice i Sjenice.

Ministarstvo nadležno za poslove prostornog planiranja, kao nosilac izrade predmetnog prostornog plana, rani javni uvid organizuje u cilju upoznavanja javnosti sa opštim ciljevima i svrhom izrade plana, mogućim rešenjima za razvoj prostorne celine, očekivanim efektima planiranja i drugo.

Preciznije rečeno, građani ove četiri opštine biće u prilici da se upoznaju sa predloženom preciznom trasom budućeg autoputa koji prolazi kroz njihove atare. To praktično znači da će u dokumentima koji se izlažu u lokalnim parlamentima na rani javni uvid, moći da se vide parcele i njihovi brojevi, kroz koje je planirana trasa budućeg dela Koridora 11.

Pomenuta dokumenta obelodaniće i broj mostova, nadvožnjaka, tunela, odmorišta i retenzija koje treba izgraditi na ovoj deonici autoputa, dugoj 106,8 kilometara.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Sektor za prostorno planiranje i urbanizam, poziva sve organe, organizacije i javna preduzeća koji su ovlašćeni da utvrđuju uslove za zaštitu i uređenje prostora i izgradnju objekata, da daju mišljenje u pogledu uslova i neophodnog obima i stepena procene uticaja na životnu sredinu.

Pravna i fizička lica primedbe i sugestije u pisanoj formi mogu dostaviti ovom ministarstvu u vreme trajanja ranog javnog uvida, a zaključno sa 12. martom.

One thought on “Uskoro poznata precizna trasa autoputa kroz Ivanjicu”

  1. To znači da će mo ovih dana neposredno iz gradskih priča saznati ko je posedovao proverenu informaciju i mudro kupovao livade,šume i sve ostalo na budućoj trasi i time se dobro ovajditi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *