Ivanjička gimnazijalka na prijemu kod predsednika Srbije

Ivanjička gimnazijalka, Ljubica Čolović, koja je u prethodnoj godini osvojila prvo mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti, dobitnik je stipendije za nadarene učenike. Svečanost povodom uručenja ugovora nadarenim učenicma organizovana je na Sretenje u Palati Srbije a prisustvovao je i predsednik, Aleksandar Vučić.

On je  pozvao mlade da nastave da uče i obrazuju se i da ostanu u Srbiji i urade za nju sve što mogu jer ne postoji ništa lepše, veće i važnije od toga.

  • Uz mnogo rada napornog i teškog uveren sam da ćete moći da ostvarite najveći deo svojih snova i uradite velike stvari za našu zemlju.- rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo i da je dogovoreno da stipendije budu duplirane. One će umesto 7.500 dinara za učenike, 12.000 za studente i 15.000 za doktorske studije sada iznositi 15.000, 24.000 odnosno 30.000 dinara.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je u budžetu obebedilo sredstva za stipendije za 247 nadarenih učenika i 704 studenta.

3 thoughts on “Ivanjička gimnazijalka na prijemu kod predsednika Srbije”

  1. Bravo! Nadam se da ce ova mlada Ivanjicanka biti cenjena i podrzavana u svom mestu sada i da ce imati pomoc u daljem skolovanju onako kako je zavestao Milinko Kusic.

  2. Sve pohvale draga Ljubice. Ivanjica je ponosna na tebe drago dete. Zelim ti mnogo uspeha u daljem školovanju i zivotu. SRECNO 💗

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *