IPARD šansa za realizaciju značajnih projekata

Predstavnici konsultatske kuće „SIM CERT“ D.O.O. iz Kruševca, u saradnji sa opštinom Ivanjica, održali su danas prezentaciju o uslovima i načinu konkurisanja kod IPARD II programa a poljoprivrednim proizvođačima i hladnjačarima predstavljen je i novi proizvod, organsko djubrivo HUMUSTIM.

Prisutne je u ime lokalne samouprave pozdravio zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, posebno naglasivši da će u saradnji sa državnim institucijama pružiti maksimalnu pomoć i logistiku poljoprivrdnim proizvođačima kako bi se ova važna privredna grana razvijala.

O važnosti ove prezentacije uvodnu reč dala je Slađana Borisavljević, republički sanitarni inspektor.

  • IL-sladjana-borisavljevic-ipard-sim-cert IPARD šansa za realizaciju značajnih projekataIPARD program je dosta iskorišćen u Vojvodini, slilo se dosta novca kroz projekte,oformljeni su mnogobrojni savremeni kapaciteti za preradu. Mi bismo isto to mogli da primenimo kod nas, da hladnjačari koji su uspešni i likvidni apliciraju  kod pistupnih fondova i dobiju sredstva  ali i opremu za proširenje i unapređenje proizvodnje. Kriterijumi kod IPARD-a su veoma visoki i zbog toga su ove prezentacije od izuzetnog značaja kako bi se uspešni  poljoprivredni proizvođači i hladnjačari što bolje pripremili a njihovi projekti dobili zeleno svetlo.-rekla je Borisavljevićeva.

Drugi deo predavanja bio je  posvećen predstavljanju organskog djubriva HUMUSTIM. Reč je o organskom djubrivu koje pored višestrukog pozitivnog delovanja na rast i razvoj biljaka, sprečava negativni uticaj različitih stresnih faktora kao što su: sušenje, smrzavanje, kasne slane, grad, oštećenja od hemijskih preparata prilikom sprovodjenja biljne zaštite.

IL-ipard-sim-cert-2 IPARD šansa za realizaciju značajnih projekata

O dejstvu ovog djubriva sa naučnog aspekta  govorili su prof. dr Zora Jugović, prof. dr Miodrag Pantelić i Slađana Borisavljević – specijalista za bezbednost hrane.

Nakon veoma uspešne prezentacije prisutni su imali priliku da postave pitanja a stručni predavači konkretnim odgovorima rešavali su sve nedoumice vezane za teme današnjeg sastanka.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *