Ivanjica uskoro dobija video nadzor gradskih saobraćajnica

Veće raskrsnice, ulice u užem gradskom jezgru i veliki park, u doglednom periodu biće pokrivene sa nekoliko desetina video kamera što će omogućiti veću bezbednost saobraćaja, gađana i imovine. Realizaciju ovog projekta započela je opština Ivanjica raspisivanjem tendera za nabavku optičke infrastrukture, video i informatičko-komunikacione opreme. Konkretnije, reč je o 28 pokretnih i fiksnih kamera visoke rezolucije koje će biti postavljene na namenski izgrađenim ili postojećim stubovima javne rasvete. Operativni sistem biće smešten u policijskoj stanici u Ivanjici odakle će se pratiti javne površine sa ukupno 14 lokacija.

Tri PTZ – pokretne kamere biće instalirane na raskrsnici ulica Milinka Kušića i Javorske, dve u gradskom parku kod vodopada i jedna na ukrštanju ulica Milana Mihailovića i Perse Rajević. Ove kamere poseduju takozvani varifokalni objektiv koji se može kontrolisati sa udaljene lokacije i mogu se okretati 360 stepeni u krug i 180 stepeni vertikalno (gore/dole).

Tri fiksne kamere biće postavljene u ulici Cvetka Zečevića kod stadiona, a po dve na raskršću ulica Javorska – Javorski put, Milinka Kušića – Majora Ilića, Milinka Kušića – Boška Petrovića, Milinka Kušića – Miljka Savića, Miljka Savića  – put za Guču, Venijamina Marinkovića – Kirila Savića, Venijamina Marinkovića – Golijska i Venijamina Marinkovića –  Lučka Reka i Buk.

Jedna ovakva kamera naći će se na raskrsnici Javorske i ulice 13. septembra.

Ove mrežne kamere fiksnog tipa između ostalog mogu beležiti i brzinu kretanja vozila.

Tender za nabavku kamera za video nadzor gradskih saobraćajnica traje do srede 13. decembra, a kako saznajemo u opštinskoj upravi, ovaj posao dostići će višemilionski iznos.

You may also like...

14 Responses

  1. Miskic kaže:

    Samo prodjite veceras kroz gradski park, sve kante su izlomljene, smece po stazi, staklo razbijeno….ima li kraja

  2. Žika kaže:

    Postavili su ležeće ispred …… kuće, pa nije imalo za ostale kritične ulice.

  3. Glas razuma kaže:

    Nemam ništa protiv video nadzora, i treba da ga imamo posebno što su klinci danas potpuno van kontrole, ali dajte malo razmisliti o sredjivanju glave ulice, stvarno je katastrofa

  4. Max kaže:

    Čija je ovo ideja?

  5. Smajli kaže:

    Ahahahaha, nema više da se p…. po parku , iza automobila i sl…Neka vas vaspitavaju kamere kad vas kuci nisu vaspitali. E bas volim

  6. Pesak kaže:

    Za pesacki prelaz u Ivanjici niko ne zna, par puta za malo me nisu kola pregazila bas na pesackom prelazu. Sramota…..NEOBRAZOVANOST i NEKULTURA vozaca. Nas narod samo treba po dzepu pa ce se nauciti!

  7. Ana kaže:

    Jedna kamera da se postavi na pesački kod hotel Parka, ta što meri brzinu kad vec nece da postave lezece policajce

  8. Kica kaže:

    Samo da ne bude opet kad se uhvate mamini i tatini sinovi, da snimak nestane. Ako cete posteno da radite, onda svaka cast. I podrska.

  9. Milutin kaže:

    Postavite jednu u park, da napokon zaustavite one huligane koji izvrcu klupe, kante i rayvaljuju toalet a i da se vidi sta rade vikendom, sramota

  10. Veliki brat kaže:

    Samo vas posmatram….a vi vidite sta cete

  11. Gordana kaže:

    Zelela bih samo da pohvalim rad ovog portala, informisete nas o svemu posebno kada nas na planini zaveje sneg, vi ste nam izvor svih desavanja…Samo napred! Takodje pohvale za ovu inicijativu oko postavljanja video kamera, vreme je da se zavede red, a izgleda da ne postoji drugi nacin.

  12. Pedja kaže:

    A Ivanjicka bolnica nema naj osnovniji medicinski
    materijal?

  13. Drug član kaže:

    Kamere treba postaviti na magistralnom putu, u naseljima Bukovica i Prilike, pa da vidimo da li ce i dalje gledati kroz prste ucesnicima nocnih trka?! A opste je poznato bar 90% ucesnika, od kojih jos niko nije odgovarao za nasilnicku i bahatu voznju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *