Ivanjica uskoro dobija video nadzor gradskih saobraćajnica

Veće raskrsnice, ulice u užem gradskom jezgru i veliki park, u doglednom periodu biće pokrivene sa nekoliko desetina video kamera što će omogućiti veću bezbednost saobraćaja, gađana i imovine. Realizaciju ovog projekta započela je opština Ivanjica raspisivanjem tendera za nabavku optičke infrastrukture, video i informatičko-komunikacione opreme. Konkretnije, reč je o 28 pokretnih i fiksnih kamera visoke rezolucije koje će biti postavljene na namenski izgrađenim ili postojećim stubovima javne rasvete. Operativni sistem biće smešten u policijskoj stanici u Ivanjici odakle će se pratiti javne površine sa ukupno 14 lokacija.

Tri PTZ – pokretne kamere biće instalirane na raskrsnici ulica Milinka Kušića i Javorske, dve u gradskom parku kod vodopada i jedna na ukrštanju ulica Milana Mihailovića i Perse Rajević. Ove kamere poseduju takozvani varifokalni objektiv koji se može kontrolisati sa udaljene lokacije i mogu se okretati 360 stepeni u krug i 180 stepeni vertikalno (gore/dole).

Tri fiksne kamere biće postavljene u ulici Cvetka Zečevića kod stadiona, a po dve na raskršću ulica Javorska – Javorski put, Milinka Kušića – Majora Ilića, Milinka Kušića – Boška Petrovića, Milinka Kušića – Miljka Savića, Miljka Savića  – put za Guču, Venijamina Marinkovića – Kirila Savića, Venijamina Marinkovića – Golijska i Venijamina Marinkovića –  Lučka Reka i Buk.

Jedna ovakva kamera naći će se na raskrsnici Javorske i ulice 13. septembra.

Ove mrežne kamere fiksnog tipa između ostalog mogu beležiti i brzinu kretanja vozila.

Tender za nabavku kamera za video nadzor gradskih saobraćajnica traje do srede 13. decembra, a kako saznajemo u opštinskoj upravi, ovaj posao dostići će višemilionski iznos.

14 thoughts on “Ivanjica uskoro dobija video nadzor gradskih saobraćajnica”

  1. Samo prodjite veceras kroz gradski park, sve kante su izlomljene, smece po stazi, staklo razbijeno….ima li kraja

  2. Nemam ništa protiv video nadzora, i treba da ga imamo posebno što su klinci danas potpuno van kontrole, ali dajte malo razmisliti o sredjivanju glave ulice, stvarno je katastrofa

  3. Ahahahaha, nema više da se p…. po parku , iza automobila i sl…Neka vas vaspitavaju kamere kad vas kuci nisu vaspitali. E bas volim

  4. Za pesacki prelaz u Ivanjici niko ne zna, par puta za malo me nisu kola pregazila bas na pesackom prelazu. Sramota…..NEOBRAZOVANOST i NEKULTURA vozaca. Nas narod samo treba po dzepu pa ce se nauciti!

  5. Jedna kamera da se postavi na pesački kod hotel Parka, ta što meri brzinu kad vec nece da postave lezece policajce

  6. Samo da ne bude opet kad se uhvate mamini i tatini sinovi, da snimak nestane. Ako cete posteno da radite, onda svaka cast. I podrska.

  7. Postavite jednu u park, da napokon zaustavite one huligane koji izvrcu klupe, kante i rayvaljuju toalet a i da se vidi sta rade vikendom, sramota

  8. Zelela bih samo da pohvalim rad ovog portala, informisete nas o svemu posebno kada nas na planini zaveje sneg, vi ste nam izvor svih desavanja…Samo napred! Takodje pohvale za ovu inicijativu oko postavljanja video kamera, vreme je da se zavede red, a izgleda da ne postoji drugi nacin.

  9. Kamere treba postaviti na magistralnom putu, u naseljima Bukovica i Prilike, pa da vidimo da li ce i dalje gledati kroz prste ucesnicima nocnih trka?! A opste je poznato bar 90% ucesnika, od kojih jos niko nije odgovarao za nasilnicku i bahatu voznju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *